Соборність в душах, єдність у серцях!

 

22 січня - особлива дата в історії України. У цей день ми відзначаємо два важливих свята - проголошення Української Народної Республіки та Акт Об'єднання українських земель. 105 років тому, 22 січня, українці проголосили незалежність своєї держави і створили Українську Народну Республіку.



В бібліотеці – філії № 13 для дітей Центральної бібліотеки Полтавської МТГ до Дня Соборності оформлена книжкова виставка – інсталяція  «Одна єдина, Соборна Україна», познайомитися з якою  запросили усіх бажаючих. Для користувачів  бібліотекарі провели годину державності «Соборність в душах, єдність у серцях!», на якій розповіли про цю визначну подію української історії, про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який був глибоко історично мотивований і спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу.

 Діти ознайомилися з книжками виставки – інсталяції, відповідали на питання вікторини «Україна – моя родина», збирали патріотичний пазл з мапою України. Збирання пазлу з’єднало усіх, всі з задоволенням та цікавістю підбирали необхідний малюнок, поки не зібрали разом усі області України. 

Так само як волокна прядуться у нитку, так і українці у важкі часи єднаються задля перемоги!

Коментарі