Кіборги: герої, яких не можна забувати

 

16 січня з ініціативи захисників Донецького аеропорту Україна відзначає День пам’яті кіборгів – військовослужбовців, добровольців, медиків і волонтерів, які спільними зусиллями, рівно 10 років тому, з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року, утримували оборону важливого військово – стратегічного  об’єкту на північному заході Донецька. «Кіборгами» нескорених українців назвали самі терористи, мовляв, тільки роботи здатні вистояти в таких нелюдських умовах. Утримуючи зруйновану будівлю аеропорту під своїм контролем протягом 242 днів, вони стали справжнім живим символом мужності і героїзму.


До бібліотеки-філії №13 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ завітали постійні читачі, учні 8 класу Полтавської ЗОШ №30, на захід – реквієм «Кіборги: герої, яких не можна забувати». Бібліотекарі та Олексій Орел - працівник Центральної бібліотеки ПМТГ розповіли про протистояння мужніх оборонців проти російських терористів, оборону Донецького летовища, про одного з «кіборгів» родом з Полтавщини, відгадували «зашифроване» звання головного розвідника країни Кирила Буданова та складали вишиту карту нашої Батьківщини.

Кіборги стали національним символом відваги і стійкості українських бійців, про що молоде покоління  та всі громадяни України будуть пам’ятати завжди.

Коментарі