Подорож для книголюбів

 

Хто з нас не хотів часом змінити щось у минулому чи подивитись, як там виглядає життя у майбутньому? Мабуть, багато хто про це фантазував і тихо мріяв. Письменники — не виключення! Починаючи від славнозвісних «Пригод  янкі при дворі короля Артура», які видав Марк Твен ще 1889 (!) року, та класики — «Машини часу» від Герберта Велса, подорожі у часі приваблюють читачів. Про часово – просторові мандри писали Бредбері та Гаррісон, Гайнлайн та Желязни, Стругацькі та Буличов. Про подорожі то у минуле, то й у майбутнє і зараз пишуть численні автори формату «потраплянець». Існує чудовий спосіб натхнення – відвідати нові, ще незвідані місця. А коли немає змоги вирушити в подорож, можна хоч на годинку «відправитися» в книгу. Адже відкриваючи її, ми не лише переносимося в будь-яку частину світу, а й надихаємося на нові пригоди.

Пропонуємо  перегляд видань, які ви будете із захватом перечитувати.

Якщо ви досі не прочитали Ж. Верна "Навколо Світу за 80 днів", не дивуйтеся, що в житті не вистачає пригод. В книзі Ж. Верн описує незворушного англійця і його розторопного слугу, які на спір поспішають якомога швидше обітнути земну кулю. По дорозі їх, звичайно ж, чекає маса пригод. Книга написана в 1872 році, і з того часу надихала на подорожі не одне покоління людей по всьому світу.

Андрій Бачинський для школярів середнього віку написав цікаву книгу «Трикутник Зевса» про хлопчика Теодора, який разом з батьками відпочивав на острові Крит і єдина книжка, яку він зміг прихопити – це шкільний підручник з геометрії, аби виправити річну оцінку. А коли його батьки, виснажені пекучим сонцем, залишаються в готельному номері, хлопець вирішує самостійно податися до руїн Кноського палацу та відшукати знаменитий лабіринт Мінотавра. Саме там із Тедом стається дещо неймовірне: він опиняється у далекому минулому, у часи, коли ще жили Архімед й Ератосфен. 

Зірка Шевченко у своїй новій книжці  «Вартовий брами» розповідає про старшокласницю Олесю, яка прибуває на  південь Франції, щоб провести літні канікули в гостях у тітки. Подорожуючи Піренеями зі своїм кузеном Крістіаном, дівчина натрапляє на диво природи – підземну річку Фонтесторб, течія якої зупиняється щопівгодини, а також приховує чимало таємниць. Двоє підлітків намагаються їх розгадати – і несподівано для себе потрапляють за Браму часу, просто у вир середньовічних Альбігойських воєн...

Андрій Кокотюха запрошує: «Заходьте, у нас дуже весело». У його новій книжці «Як весело у будинку «Вау»  чарівні істоти з усіх усюд взялися мірятися силою. І догралися: їхні світи не витримали й луснули. Вцілілі мешканці кинулися рятуватись у нашому світі. Усіх їх прихистив величезний будинок «Вау!», в якому щодня трапляються кумедні історії.

         «Дивовтеча» - книга Дженніфер Белл про підлітків, загублених у Дивовтечі — цій епічній пригодницькій грі, що відбувається в реальності, — Артур, Реня й Сесілія змушені долати випробування в різних сферах і звертатися по допомогу до справжніх історичних героїв, щоб повернутися додому. Адже час, відведений їм грою, невпинно спливає... Тож розгортайте цю книжку — і подорожуйте з подивом!

Отже, всім книголюбам пропонуємо ці книжки про подорожі у часі!

Коментарі