Абетка шахової гри

  20 липня  в усьому світі заведено відзначати Міжнародний день шахів. Святкують його як професійні шахісти, так і любителі інтелектуальної гри. В шахи  можуть грати всі люди незалежно від нації, статі, віку. Шахи розвивають логічне мислення і об'єднують людей.  Гра в шахи об'єднала  і користувачів бібліотеки-філії № 13 для дітей Центральної бібліотеки Полтавської МТГ  в гурток «Цікаві шахи».

Любителів, цінителів шахів  і відвідувачів  працівники бібліотеки  запросили  у дивовижний світ «королівської гри».  Веселий, захоплюючий  сюрприз очікував всіх присутніх на Мейнстрімі  «Абетка шахової гри». 

 


Спілкування  з юними шахістами розпочалося з перегляду цікавого, пізнавального відео «Коротка історія шахів», та вікторини, які  презентував Олексій Орел (Завідувач сектору соціокультурної діяльності Центральної бібліотеки ). 

 

 

 

Веселі  ігри «Шахова торбина», «Покажи без слів» провела  справжня шахова королева – Влада Рябуха (бібліотекар бібліотеки-філії № 9). Із задоволенням  початківці  шахової гри  ознайомилися з книжковою виставкою «Шаховий калейдоскоп». Представлені книжки такі, як  «Шахова абетка» І.Величко,  «Шахи для дітей» І.Романової та інші допоможуть  стати  справжніми шаховими королями. 

 

 
 
 


 

 Цікаві моменти зустріч, занять, турнірів  гуртка «Цікаві шахи» гості заходу переглянули  в слайд-фільмі «Шахова новела». Тренер  Тетяна Хоменко провела турнір  шахової гри, переможницею якого стала Надія Веракса. 

 

Наприкінці свята найактивніші  учасники мейнстріма  Климович Тимофій, Дудник  Кіріл, Колотій Андрій  отримали солодкі призи. 

 

 

Вітаємо всіх з Міжнародним днем шахів! Будьте сміливими, розумними, кмітливими, розумними, завжди думайте на крок  вперед і в грі і в справі!

                              



Коментарі