У дружній родині – любов’ю осяяна кожна хвилина

Інформаційна сторінка

Родина, родина – від батька й до сина

Від матері доні добро передам.

Родина, родина – це вся Україна

З глибоким корінням, з високим гіллям…

8 липня в Україні відзначають  особливе свято, оскільки воно є важливим для кожного з нас - День родини. Це свято сповнене теплом, радістю, щастям, добрим словом батька та ніжним поглядом мами. День родини в Україні вперше відсвяткували в 2012 році згідно Указу Президента України. Святкування цього дня має щорічний характер і встановлено на 8 липня, і не дивно, оскільки саме цього дня православні відзначають церковне свято – день Петра та Февронії, які вважаються покровителями родини та шлюбу.

Це свято відносно молоде, адже святкують його лише з 2012 року, але воно дуже важливе! Родина була, є і залишається основним осередком суспільства, берегинею людських цінностей, культури та історичного надбання поколінь.

Впродовж усієї історії українська родина будувала своє життя в тісній єдності зі своїм народом. З минувшини до нас доходять мудрість та традиції родинного виховання, що складалися не одне століття.

В наше сьогодення ми повинні бережливо прийняти, зберегти та передати наступним поколінням всі цінності родинного життя, які дійшли до нас від минулих поколінь.  Працівники бібліотеки – філії №13 вітають всіх своїх користувачів зі святом – Днем родини. 


 

 

Коментарі