Перлина українського театру


   


           

    Книги, як і люди, мають свій рік народження. У кожної  свій характер, своя доля, свій шлях до читача. Є книги, які читають і перечитують. Ними захоплюються, над ними розмірковують, у них вчаться життєвій мудрості. Хороші книги ніколи не старіють, їм дана вічна молодість та оновлення у часі…В цьому році  виповнюється 140 років п’єсі Михайла Старицького «За двома зайцями»(1883), яка стала популярною і відомою одразу після її першої постановки у 1883 році та залишається такою і донині. З винятковою майстерністю Михайло Старицький переробив малосценічний твір Івана Нечуя-Левицького «На Кожум’яках» у першокласний театральний «бестселер». П’єса розповідає про цирульника Свидора Голохвастова, який намагається розбагатіти, одружитись із багатою міщанкою Пронею Сірко і, водночас, залицяється до бідної дівчини – красуні Галі.

 


Історія женихівства київського цирульника Голохвостого, у якого «в галавє завсегди такий водеволь, што только мерсі», для гурманів – любителів творчості М.Старицького була  втілена і на  імпровізованій сцені бібліотеки-філії № 13 для дітей Центральної бібліотеки  Полтавської МТГ.


 Гурман-вечір «П'єса М. Старицького «За двома зайцями-перлина  українського театру» мав неабиякий успіх.  Година  позитиву та творчої активності  талановитих  членів  гуртка «VIKTORY» під  керівництвом  Поліни Вершиніної,які створили сценічний маленький шедевр, не залишили  байдужими  відвідувачів бібліотеки. Вражень  та позитивних емоцій вистачило на всіх!







Коментарі