Майстер-клас з виготовлення моделі оригамі "Зірочка з модулів"

  В Україні завжди любили прикрашати оселі до Різдва. Для прикрас використовували все, що траплялося під руку, тому багато прикрас зроблені з природних матеріалів. Наші предки також використовували для різдвяних прикрас солоне тісто, сіно, дерево, метал, папір, нитки, стрічки.

     Різдвяна зірка –  один з головних символів великого православного свята Різдва Христового. Саме Вифлеємська зірка, як заведено вважати, принесла звістку про народження маленького Христа. Різдвяна зірка - традиційний атрибут обряду колядування. Найчастіше її робили восьмикутною. Під час ходи звіздарів та колядників таку зірку несе найгарніший та найсправніший у гурті хлопець. Робилися зірки на деревяній основі, були задекоровані папером, фольгою, тканиною. Чим більша та яскравіша зірка – тим краще.

     Як же зробити різдвяну зірку власноруч? Дуже просто! Працівники бібліотеки-філіалу №13 і в цьому році продовжують співпрацю з гуртком «Оригамі - оригінальний конструктор» ПМЦПО та пропонують вашій увазі майстер-клас «Зірочка з модулів» від керівника гуртка Ольги Сухаревської, який допоможе вам в цьому.

 

Коментарі