Різдвяна книжка під ялинку

 Віртуальний перегляд літератури

Знову настала білосніжна зима, яка принесла із собою новорічно-різдвяні свята. У цей час світ сповнений справжньої любові та дива, які особливо цікаво відкривати дітям на сторінках захоплюючих дитячих книг. Бібліотека-філіал №13 пропонує своїм читачам поринути у дивовижний світ Різдва разом з героями різдвяних книжок.

Одного разу на Різдво

У цій дивовижно світлій та домашній казці живе справжній дух Різдва. Родина їжачків - тато, мама та троє їхніх діток - не лише разом готуються до свята, переказують історію про народження Ісуса, а й приймають несподіваних гостей - двох маленьких ховрашат, які заблукали у лісі. Усі разом вони вчаться бути мудрими, розважливими і відкривати серця для доброти. Легкий і проникливий текст доповнений блискучими ілюстраціями занурить маленьких і великих читачів у зимову казку, де навіть найбільші дива стають можливими.


 Пан Сирник і різдвяний пампушок



Найкращий пекар містечка Ясного пан Сирник пошкодував останнього різдвяного пампушка для маленької дівчинки, бо сам був дуже голодним. Після цього усі солодощі почали видаватися пекареві гіркими. Пан Сирник був у відчаї – як же він тепер зможе готувати найсмачнішу та найдухмянішу випічку? Можливо, йому зможе зарадити лікар Апчих? Точно відомо одне – напередодні Різдва можуть трапитися розмаїті дива…



Казки Різдва


Різдво – це час, повний таємниці, радості й дива. Казки Різдва нагадують про зміст цього свята – чудесне Боже народження, повне довіри й ніжності, – і ми теж можемо, зачудовані, перед цією таємницею зупинитися, побути малими дітьми, з їхньою вірою і простотою прийти привітати новонародженого Месію. Пережити безліч див, які стаються, коли віримо. Книжка різдвяних казок повна спокою і лагідності, вчить, як почуватися вдячно у світі, в якому народився добрий Бог.



Крамничка тітоньки Мальви



Різдво – пора див і світла, час жаданих подарунків та солодкої смакоти із чарівного фургончика-крамнички доброї й загадкової тітоньки Мальви. Але що буде, якщо раптом усе це зникне? Адже підступний пан Крук та його господиня Мряка ось-ось запанують у світі!.. Перед маленьким Тишком та його вірним песиком Кучугуркою постало нелегке завдання: повернути дідусеві-казкарю чарівну книгу, щоби врятувати Різдво і наповнити сміхом та радістю кожен дім їхнього рідного містечка.

 


Перше Різдво



Давид пасе овець разом зі своїм дідусем та іншими чоловіками. Хлопцеві дуже цікаві розмови дорослих про Месію, який от-от має прийти в світ. Давид навіть не сподівався, що сам побачить Боже Дитя…

Різдвяна історія поверне вас із дітьми до витоків Різдва – не просто гарного родинного свята, а історії Божого народження і відкуплення людства.

 



Різдво у Петсона



Дідуньо Петсон і кіт Фіндус заходилися прибирати до Різдва. І майже з усім упоралися. Лишилося тільки подбати про ялинку та святковий стіл. І саме тоді стається те, чого не мало статися. Петсон посковзнувся і так забив ногу, що не міг сходити у крамницю по продукти до різдвяного стола, не кажучи вже про ялинку... Так би їм і випало сумне Різдво, якби до Петсона не прийшли гості, про яких ані він сам, ані Фіндус не могли навіть мріяти.

 



Різдво у лісі



Герой цієї книжки – гном Буркотун, розсердившись через втрачену шапку і рукавиці, не хотів святкувати Різдво. Та попри буркотливий характер і невдоволення усім довкола напередодні свята Буркотун робить багато дрібних і великих добрих справ. Він рятує джмеля, який може загинути від холоду. А ще – дає прихисток кроленятам, що в завірюху відбилися від дому, шукаючи гнома, без якого Різдво не настане.










Коментарі