Зимові історії з книжкової шафи

 Чарівниця зима  багата на свята, подарунки та дива. А щоб зимові святкові дні були цікавими і корисними  для читачів, працівники дитячої бібліотеки – філії № 13 Полтавської МТГ організували виставку «В гостях у Казки». 

На виставці представлені казочки про зиму, літературні твори з улюбленими казковими героями. Зимові свята приносять дітям радість і задоволення від дарунків, чудес та неочікуваних сюрпризів, нового пізнання.

Коли  учні 4-Б класу гімназії № 30 завітали до нашої бібліотеки, то були приємно вражені гостинністю та святковою атмосферою, яка панує у філії. Їм дуже сподобались малюнки на вікнах, фотозона з ялинкою та каміном. Для учнів було запропоноване  голосне читання «Зимові історії з книжкової шафи». Казки про зиму для дітей подобаються і малюкам, і тим, хто старше. У них завжди захопливий сюжет, вони сповнені чарами й дивами, мають добру й щасливу кінцівку.




 Для читання діти обирали нові книжки. Кожен з читачів старався прочитати краще за свого товариша, тому, що хто більше читає, у того техніка читання краща, ніж у тих, хто не любить читати. Це заохочення частіше відвідувати бібліотеку і брати книги для читання.

 

Після прочитаного діти висловлювали свої думки і ділилися враженнями, обговорювали вчинки героїв, їх поведінку, ситуації. Це допомагає навчитися робити власні висновки після ознайомлення з кожною книжкою Голосні читання улюблених творів пробуджують у дітей інтерес до читання, спонукають їх до читацької культури, спілкування.

 Під веселу зимову руханку танцювали, а потім робили селфі  з сніговичком на пам’ять.











Коментарі