Полтавщина славетна


Ми живемо в мальовничій Україні. Дуже  любимо  Карпати, Шацькі озера, могутній Дніпро і Дністер, тиху і ніжну Ворсклу. Затишне, колоритне та неповторне місто Полтава в самому серці України, вже багато століть надихає всіх, хто завітав до нього та дає наснаги тим, хто постійно тут проживає. У це місто неможливо не закохатись! Воно захоплює, дивує... Полтава — це багата історія, велична та древня архітектура, сучасний розвиток.

З метою збагачення  уявлення про культурні скарби України, виховання почуття гордості за духовну і матеріальну спадщину Батьківщини, формування інтересу до пізнання історії нашої держави, рідної Полтавщини, користувачам бібліотеки-філії № 13 для дітей Центральної бібліотеки Полтавської МТГ  запропоновано прийняти участь в  «Пізнавально-краєзнавчому онлайн – екскурсі «Діти єднають  країни. Пізнаємо Україну разом» до Року української культури в Республіці Молдова. Згідно з умовами Конкурсу учасникам необхідно було зняти фото або малюнок у форматі JPEG видатної пам'ятки архітектури; історичного або культурного місця саме в тому регіоні України, де зараз вони знаходяться з коротким описом про цей об'єкт.

Започаткували онлайн – екскурс Національна бібліотека України для дітей, Національна дитяча бібліотека ім. Іона Крянге (Кишинеу, Республіка Молдова), Національна секція Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги UA_IBBY, Національна секція IBBY в Республіці Молдова. Всіх українських читайликів запрошують до створення пізнавально-краєзнавчого онлайн-екскурсу «Діти єднають країни. Пізнаємо Україну разом» до Року української культури в Республіці Молдова.

Завдяки цікавим роботам діти Молдови дізнаються більше про українську історичну та культурну спадщину, а після Перемоги України, впевнені, завітають до нас у гості. Кращі роботи будуть оголошені 16 листопада та відзначені заохочувальними призами!

Читач нашої бібліотеки Дмитро Шкурба,10 років  в рамках онлайн-екскурсу презентує:

«Полтавські галушки»

Окрасою міста Полтава є пам'ятний знак  галушки – традиційної для регіону страви української кухні. Це-величезний полумисок із бетонними галушками та глибокою,схожою на черпак,ложкою.  Тут на Соборному майдані, щороку 1 квітня відбувається театралізоване Свято галушки, а також проходить виставка «Історія полтавської галушки». Під час свята можна добре розважитись, поласувати галушками з м'ясом,сиром, картоплею, шкварками…

Приїжджайте до Полтави за смачними галушками!



Коментарі