Ми за мир!


Мир, яке коротке, але змістовне слово. Воно вміщує в собі яскраве сонце і блакитне небо, радісний сміх дітей та усміхнені обличчя дорослих. 21 вересня в усьому світі відзначають Міжнародний день миру. Цього дня ООН пропонує всім країнам і народам припинити воєнні дії, відмовитися від насильства. З нагоди Міжнародного дня миру бібліотека – філія № 13 для дітей Центральної бібліотеки Полтавської МТГ запропонувала юним користувачам приєднатися до флешмобу «Діти України за мир».


Відвідувачів чекала яскрава виставка - заклик  «Хочем миру в рідній Україні», відео ролик «Ми за мир». Приємною родзинкою став перегляд дитячих малюнків «Мир очима дітей», які юні таланти подарували бібліотеці.



\

В цей день діти власноруч зробили патріотичні сердечка та емблему миру – голуба з оливковою гілкою. Вперше цей символ був представлений на Всесвітньому конгресі прихильників миру, що проходив у Парижі в 1949 році. Зображення виконано за мотивами біблійної легенди про те, що Господь в знак примирення після Великого Потопу надіслав в Ноїв ковчег голубку з гілочкою оливи. Її творцем є Пабло Пікассо.




Мир у рідній Україні – це найзаповітніше бажання усіх українців. Адже найбільше у світі щастя – це, коли люди живуть мирно, дружно та спокійно, земля не здригається від страшних вибухів, не ллються сльози горя та втрат.



У День Миру бажаємо всім спокою, процвітання і багатства. Миру в усьому – миру в сім’ях, миру в серцях та миру нашій рідній Україні!


Коментарі