Публікації

Показано дописи з серпень, 2021

Мій дім – Україна

Зображення
                                                        Літературно-історична подорож   До 30-ї річниці Незалежності України працівниками бібліотеки-філіалу №13 Полтавської міської ЦБС була підготовлена святкова програма із залученням користувачів бібліотеки. На святі були представлені: перегляд літератури «Ти у серці нашім, Україно!» , відеоперегляд « Україна свята і єдина» , фотозона.

Краса і велич символів державних

Зображення
    23 серпня – День Державного Прапора України. В бібліотеці-філіалі №13 для дітей протягом всього дня проводились бесіди про національну символіку України. 

Україна - свята і єдина

Зображення
  Отчий край, рідна земля, Батьківщина, Україна… Які прості і разом з тим прекрасні і святі для кожного українця слова. Україна, як і кожна країна, складається з сім ’ ї, родини, які утворюють наш народ, формують державу. Одна у кожного з нас мати, одна на все життя у нас Україна…  

Україна – моя ікона, до якої молюсь щодня

Зображення
  24 серпня минає 100 років від дня народження українського поета, прозаїка, драматурга, радіожурналіста, редактора, публіциста, громадського діяча Леоніда Полтави. Й це, мабуть, символічно, що народився він саме цього дня, коли наша держава відзначає зараз найбільше своє свято – День Незалежності. Адже проживши більшу частину свого життя в еміграції, Л.Полтава душею завжди   був з   Україною.   Працівники бібліотеки-філіалу №13 пропонують бібліознайомство з цією ще маловідомою   на Батьківщині особистістю.

Зі світу техніки

Зображення
                                                               Інформаційна сторінка Працівники   дитячої бібліотеки – філіалу №13 підготували для користувачів інформаційну сторінку про роботів. Термін «робототехніка» запровадив письменник-фантаст Айзек Азімов в 1942 році. Слово робототехніка походить від слова робот, яке було представлено публіці чеським письменником Карелом Чапеком у його п'єсі R .U.R. (Россумські Універсальні Роботи) 1920 року. Слово робот походить від слов'янського слова Robota, що означає праця.
Зображення
 

Солодкий світ дитинства

Зображення
  Відеоперегляд    Солодощі – це справжні скарби у дитячому житті. Солодощі – це смаколики, якими нас з ранніх літ пригощають дорослі. А які ж вони смачні особливо у святкові дні, хоча ними полюбляють ласувати і щодня. 

Калина - символ України

Зображення
      Відеоперегляд     Майже у всіх народів є улюблені рослини – символи. В українців це верба і калина. «Без верби й калини нема України», - так каже образне народне слово. Рубінові ягоди калини, за народними уявленнями здавна символізували патріотичні почуття, мужність і незламність духу людей, які проливали кров за Батьківщину в боротьбі з ворогами за свободу, незалежність рідного краю. Калина – це символ рідної землі, отчого краю, батькової хати, що пам'ять людську береже, нагадуючи про милі краї, це символ безсмертя, невіддільний від життя.

Стежками Софіївки

Зображення
  У старовинному місті Умань Черкаської області знаходиться одна з найвизначніших пам’яток ландшафтного типу світового садово-паркового мистецтва кінця ХVIII – першої половини ХІХ століття – Національний дендрологічний парк «Софіївка» Національної академії наук України. У 2007 році «Софіївку» визнано одним із Семи чудес України.     В 2021 році виповнюється 225 років з часу заснування дендрологічного парку.

Любіть усе живе

Зображення
Мандрівка  Чи вмієте ви слухати птахів? Чи знаєте, про що розмовляє зелене листя, що шепоче вітер, кому кивають голівками квіти, про що говорять тварини? Послухайте… Це голос самої природи, яка повсякчас звертається до нас. Але чи завжди ми вміємо прислухатися до її мудрого й доброго голосу?

День «варення»

Зображення
Інформаційна хвилинка   Бібліотекарі бібліотеки – філіалу № 13 підготували для своїх користувачів інформаційну хвилинку «День «варення» , про свято дня народження.