Публікації

Показано дописи з липень, 2021

Нам без дружби не прожити – вмійте нею дорожити!

Зображення
                                                  У світі немає нічого кращого і приємнішого за дружбу;                                                   забрати із життя дружбу –                                                   все одно, що позбавити світ сонячного світла.                                                                                                                                Цицерон   30 липня – Міжнародний день дружби. Свято це зовсім молоде. В 2011 році Генеральна Асамблея ООН заснувала нове свято - Міжнародний день дружби між державами, культурами та всіма людьми на планеті. Дружба нас зближує, розвиває такі якості, як взаєморозуміння і взаємоповага, сприяє збереженню довірливих стосунків поміж людьми. Тож варто замислитись - чи достатньо ми приділяємо уваги нашим друзям і що, зрештою, можна зробити, аби покращити дружні стосунки з близькими людьми-однодумцями.

В дитячому крузі

Зображення
  Бібліотекарі дитячої бібліотеки № 13 підготували для своїх маленьких читачів знайомство з книгою української поетеси Лесі Українки «В дитячому крузі» . Леся виростала в гарній, великій родині – мала трьох сестер і двох братів. Дівчинка росла наполегливою, була надзвичайно обдарованою.   До всього їй хотілося дійти самій. В 9 років вона написала свій перший вірш «Надія». В її душі народилося почуття безмежної любові до батьківщини, до всього і до всіх.    

Цікавинки звідусіль

Зображення
                                                                    Пізнавальна подорож Тривають такі довгоочікувані   літні канікули – поїздки на річку, у ліс, спілкування з друзями та й просто безліч вільного часу. Але не будемо забувати, що найкращій друг – це книга. Вона і навчить, і розвеселить і підкаже, тому бібліотекарі дитячої   бібліотеки №13 пропонують своїм користувачам пізнавальну подорож по книжках « Цікавинки звідусіль».

Казки оживають

Зображення
Книжковий світ — то особливий світ. Він, як магніт, притягує до себе. Коли читати вмієш з юних літ, Для тебе книга — це безкрає небо. Працівники бібліотеки-філіал №13 разом зі своїми маленькими користувачами поринули у дивовижний світ народження книги.

Майстер-клас «Мозаїка творчих ідей»

Зображення
  8 липня відбулася творча зустріч користувачів бібліотеки-філіалу для дітей №13 та гуртківців ПМЦПО.   Бібліотека та гурток «Оригамі – оригінальний конструктор» (керівник - Ольга Сухаревська) співпрацюють давно. І цього разу в бібліотеці була спільно створена атмосфера для реалізації творчих здібностей дітей.

Їжа богів

Зображення
    Працівники бібліотеки-філіалу №13 вітають всіх ласунів з найсолодшим святом -   Всесвітнім днем шоколаду, що відзначається 11 липня. Шоколад – одне з найулюбленіших ласощів і дітей, і дорослих. «Їжа богів» – саме це означає латинською ботанічна назва рослини Theobramba cacao .   Шанувальників цього творіння кондитерського мистецтва можна зустріти в усьому світі. Ідея «подарувати» шоколаду свій день виникла   у Франції   в 1995 році. Доволі швидко це свято   здобуло популярність в країнах Європейського союзу та за його межами.

Прочитай - не пошкодуєш!

Зображення
                                                       Віртуальне читання Книжковий світ — то особливий світ. І безкінечний — наче море з небом. Почати можеш будь-коли політ. Для цього просто лиш читати треба!

Дитяча республіка

Зображення
  Інформаційна хвилинка    Ми живемо в той час, коли все змінюється,сучасні технології доходять до всіх сфер діяльності. Мабуть, ніхто з нас і уявити собі не міг, наскільки сучасним може бути книжковий магазин, або центр читання для дітей. Зали обладнані сучасними комп'ютерами з безкоштовним Інтернетом, є дитячі зали з комп'ютерними іграми, мультимедійні, де можна прослухати курси іноземних мов, подивитися фільми і різні документи в цифровому вигляді, послухати музику.         Бібліотекарі дитячої бібліотеки №13 пропонують своїм читачам подивитися на сучасний центр читання для дітей, якій знаходиться у столиці Китаю в Пекіні.

Чотирилапі улюбленці

Зображення
                                                               Відеоперегляд    Чи є на світі тварина відданіша, ніж собака? Вчені стверджують, що собак було одомашнено 13-15 тисяч років до нашої ери. Відтоді вони завжди поруч з нами і не лише для того, щоб прикрасити чиюсь самотність, а найчастіше – для охорони домівки, для об ’ єднання родини і для супроводу незрячих. Собак справедливо називають найкращими друзями людини.