Чотирилапі улюбленці

                                                               Відеоперегляд

   Чи є на світі тварина відданіша, ніж собака? Вчені стверджують, що собак було одомашнено 13-15 тисяч років до нашої ери. Відтоді вони завжди поруч з нами і не лише для того, щоб прикрасити чиюсь самотність, а найчастіше – для охорони домівки, для обєднання родини і для супроводу незрячих. Собак справедливо називають найкращими друзями людини.

 Всіх собак умовно поділяють на три групи.

Мисливські. Лайки і такси спочатку жили тільки у любителів полювання. Розшукавши звіра чи птаха, лайки гучним гавкотом затримують його до приходу мисливця. А такси можуть довгий час перебувати під землею, оскільки полюють у норах.

Службові.  Німецькі вівчарки – кращі службові собаки в армії та поліції, вони мають гострий нюх та слух. А колі використовувалися  як собаки-вівчарі в горах Шотландії.

Декоративні. Ці собаки названі так тому, бо вони прикрашають життя. Зазвичай такі чотирилапі улюбленці маленького розміру, завжди поруч з господарем, іноді навіть на руках або в кишені.

  Найбільшу радість песики приносять дітям: їхня невтомна грайливість, винахідливість і безпосередність поєднує їх з малюками.

  Працівники бібліотеки-філіалу №13, до Міжнародного дня собак, що відзначається 2 липня, підготували відеоперегляд «Чотирилапі улюбленці» й запрошують до перегляду.

.

Коментарі