Цікавинки звідусіль

                                                                   Пізнавальна подорож

Тривають такі довгоочікувані  літні канікули – поїздки на річку, у ліс, спілкування з друзями та й просто безліч вільного часу. Але не будемо забувати, що найкращій друг – це книга. Вона і навчить, і розвеселить і підкаже, тому бібліотекарі дитячої  бібліотеки №13 пропонують своїм користувачам пізнавальну подорож по книжках « Цікавинки звідусіль».

Книга, читання залишаються головним способом пізнання. Юний читач за бажанням може перечитувати декілька разів одну й ту саму книжку, або якусь інформацію на сторінці, яка йому сподобалася. Давайте поринемо у подорож  цікавими книжками, які можна почитати на літніх канікулах, доки немає уроків.

«Книга-мандрівка. Україна". 

  Це 1200 непересічних фактів про Україну та українців: унікальні місця, де слід побувати, культурні здобутки, про видатних особистостей. Це видання для родинного читання з дітьми, для  всіх, хто хоче дізнатися більше про нашу країну. Формат книги-мандрівки особливий — це не довідник і не підручник – це карта-розповідь.

"100 фактів про планету Земля".

У цьому ілюстрованому виданні міститься 100 неймовірних фактів про нашу планету, які не тільки пояснюють, чому вона така, як треба, а й як поводитись, щоб вона такою залишилась. Як два десятки кроликів змогли змінити ландшафт Австралії, а зграя вовків змінила русло річки? Як завдяки тіням і одному верблюду можна дізнатись розмір Землі? А скільки відсотків питної води на Землі? Що важче – всі бактерії чи всі люди? Які дерева є сором’язливими? Де на Землі можна відчути себе, як на Марсі? Чи може пісок свистіти та ревіти? Ще багато цікавого ви дізнаєтесь, коли прочитаєте цю книжку.

            "Маленькі дослідники. Космічний світ". 

Одна з кращих книжок про космос, яку цікаво читати і дорослим. Взагалі, вся серія «Маленькі дослідники» – це весело й пізнавально. Які планети входять до Сонячної системи, чому на Землі змінюються пори року, що є у спорядженні космонавта, які таємниці приховують далекі галактики – все це можна знайти під обкладинкою книжки.

"Атлас світу для дітей". 

Ця книжка відкриє вам дивовижний навколишній світ. Із захоплюючої подорожі різними країнами ви дізнаєтеся цікаві факти про їх історію, населення й визначні пам’ятки, природу і культуру. Кольорові ілюстрації доповнюють текст.

"Неймовірні пригоди в часі". 

Ця книга — справжня знахідка для дитини. З її допомогою вона не тільки дізнається багато нового про різні історичні епохи, але і з головою порине у цікаву гру -  перенесеться в кам’яний вік і побуває вождем давнього племені.


   "Географічний атлас світу" 

   За допомогою цієї чудової книжки  ви вирушите в захопливу подорож світом знань про Землю. У ній ви знайдете тематичні географічні карти, пізнавальні матеріали, цікаві  акварельні малюнки. 





 

 

Читайте, пізнавайте та добре відпочивайте!



Коментарі