Дитяча республіка

 Інформаційна хвилинка


   Ми живемо в той час, коли все змінюється,сучасні технології доходять до всіх сфер діяльності. Мабуть, ніхто з нас і уявити собі не міг, наскільки сучасним може бути книжковий магазин, або центр читання для дітей. Зали обладнані сучасними комп'ютерами з безкоштовним Інтернетом, є дитячі зали з комп'ютерними іграми, мультимедійні, де можна прослухати курси іноземних мов, подивитися фільми і різні документи в цифровому вигляді, послухати музику.       

Бібліотекарі дитячої бібліотеки №13 пропонують своїм читачам подивитися на сучасний центр читання для дітей, якій знаходиться у столиці Китаю в Пекіні.

Коли побудували цю будівлю, вона отримала назву "Kid’s republic", тобто дитяча республіка. Тут можна знайти книги зі всіх кутків світу. Подивіться на фотографії цього центру – створюється  враження, що це будівля з майбутнього, де всі щасливі, а діти - дійсно квіти життя.



Ось  декілька порад батькам наших діточок:

Даруйте  дітям книги, цим ви даєте зрозуміти, що книги – особливі.

Регулярно відвідуйте бібліотеку, дозвольте дітям вибирати книги самостійно.

Читайте дитині поштові листівки, газети, інструкції на коробках з-під дитячого харчування.

Доки дитина росте, показуйте їй малюнки та збірки оповідань. Кольори і форми вразять її, а слухання веде до вивчення.

 Читання перед сном повинно стати регулярною сімейною традицією. Якщо для читання будуть вибрані правильні книги, то навіть старшим дітям буде цікавим читання вголос.

Пам’ятайте про поезію! Короткий вірш – це найкоротший спосіб привернути увагу на деякий час.

Заохочуйте дітей до читання вголос в той час, коли ви готуєте, прасуєте, шиєте, займаєтесь приготуванням їжі тощо.

Тримайте вдома безліч матеріалу для читання. Зберігайте дитячу літературу на нижчих полицях, щоб діти могли її легко дістати.

Нехай ваша дитина побачить Вас за читанням! Розмовляйте про те, що читаєте!

Коментарі