Нам без дружби не прожити – вмійте нею дорожити!

 

                                                У світі немає нічого кращого і приємнішого за дружбу;

                                                забрати із життя дружбу –

                                                все одно, що позбавити світ сонячного світла.

                                                                                                                              Цицерон

  30 липня – Міжнародний день дружби. Свято це зовсім молоде. В 2011 році Генеральна Асамблея ООН заснувала нове свято - Міжнародний день дружби між державами, культурами та всіма людьми на планеті. Дружба нас зближує, розвиває такі якості, як взаєморозуміння і взаємоповага, сприяє збереженню довірливих стосунків поміж людьми. Тож варто замислитись - чи достатньо ми приділяємо уваги нашим друзям і що, зрештою, можна зробити, аби покращити дружні стосунки з близькими людьми-однодумцями.

 Працівники бібліотеки-філіалу №13 підготували деякі цікаві факти про дружбу:

1.   Вважається, що відчуття щастя від дружби пов’язане з інтенсивністю спільних занять друзів і тим, наскільки часто друзі позитивно оцінюють одне одного.

2.    У дітей, чиї батьки активно спілкуються з людьми й мають багато друзів. Тривалість життя значно більше, ніж у дітей, батьки яких цураються спілкування і людей.

3.    Вченими було доведено, що друзі нас зігрівають в прямому значенні цього слова. Ті люди, які викликають у нас сплеск позитивних емоцій, дають нам відчуття тепла.

4.    Чим вищий рівень освіти людини, тим менше він відчуває проблем у спілкуванні з іншими людьми. За статистикою, кожен третій, хто не отримав після школи ніякої освіти, страждає від відсутності друзів.

5.    На честь дружби був названий астероїд Amicitia. У перекладі з латинської, це слово й означає дружбу.

6.    Вчені зясували, що навіть акули «вміють» дружити: у зграях деякі особини весь час  тримаються разом, а інших уникають.

7.    Чоловіки ставляться до своїх друзів набагато лояльніше, ніж жінки, і пробачають своїх друзів набагато швидше, ніж жінки – своїх подруг. Саме тому чоловіки набагато рідше змінюють своїх друзів.

8.    Недолік спілкування негативно позначається на здоров’ї. Люди, які мають небагато друзів, більш схильні до хронічної втоми і безсоння. Депресія в таких людей виникає  на 90 % частіше, ніж у товариських осіб.

9.    Вчені довели, що люди, які перебувають у щирих дружніх стосунках, навіть мають між собою деяку генетичну схожість.

10. Майже 90 % користувачів соціальних мереж впевнені в тому, що справжня дружба можлива тільки в реальному житті з особистими зустрічами і живим спілкуванням.  

                         Наші користувачі дружать один з одним та з бібліотекою!

   Отож привітайте своїх друзів з цим святом і обов’язково зберіться разом та проведіть весело час!

Коментарі