Публікації

Показано дописи з червень, 2018

Молодіжний книжковий мікс

Зображення
      Літо – найулюбленіша пора року для дорослих та дітей: пора подорожей, відпочинку за містом. Але якщо ви залишилися вдома, завжди можна корисно провести час у бібліотеці. Бо хіба ж можна уявити відпочинок без гарної книги? Тому наша бібліотека підготувала перегляд   літератури «Молодіжний книжковий   мікс» . Оскільки     щорічно в останню неділю червня відповідно до Указу Президента України від 22 червня 1994 року N 323/94 «Про День молоді» відзначається   День молоді. Головне завдання бібліотеки – донести до молоді, що найбільша наша цінність – це книги.  Наших користувачів   захоплюють твори : Йоанни   Яґелло « Тирамісу з полуницями», Ґрьонтведт Ніна Елізабет « Абсолютно   нецілована», Юта Трайбер "Синє озеро сьогодні зелене" , Ніка Нікалео « Черешні з коньяком» та   чимало інших   цікавих книг. Свої відгуки на прочитані книги     вони залишають у зошиті відгуків. Читайте та відпочивайте з задоволенням!

Подорож "Малюнки на дорогах" та спілкування з патрульним поліцейським

Зображення
  13 червня в бібліотеці-філіалі №13 відбулося два цікаві заходи, які бібліотекарі організували для дітей з пришкільного літнього табору «Світанок» гімназії №32. З першим загоном школярів подорож «Малюнки на дорогах» провела бібліотекар Інна Коваленко. Інна Ігорівна представила дітям перегляд літератури під назвою «Автотраса для машин – тротуари для людини», провела бесіду «Знаки дорожньої азбуки», прочитала вірш «Світлофор» і провела гру під такою назвою. Діти повторили з Інною Ігорівною десять основних правил дорожнього руху. Також Інна Коваленко прочитала дітям твір Віри Паронової «Казка про правила дорожнього руху». Діти пограли з бібліотекарем у гру, в якій фігурує дві зупинки – «авто мультик» і «станція ігрова». Інна Ігорівна загадувала дітям загадки, а завершився цей захід рухливими іграми. Після цього в бібліотеку прийшло ще два загони учнів з пришкільного табору «Світанок» на зустріч з поліцейським. Діти вбралися по святковому, багато хлопчиків і дівчаток

День нової книги

Зображення
  Кожна нова книга в бібліотеці — це подія, це завжди таємниця і знайомство, здатне принести ні з чим незрівнянне задоволення.    12 червня 2018 р в бібліотеці пройшов День інформації «День нової книги», мета якого - ознайомити користувачів з новинками літератури. Протягом всього дня відвідувачі бібліотеки знайомились з книгами на переглядах літератури у відділах бібліотеки: «Познайомся! Ми новенькі!», «Увага! На горизонті нова книга», «Новинки - цікавинки літа».  На них були представлені нові книги сучасних українських та зарубіжних авторів, фантастика, детективи. Запрошуємо всіх до нашої бібліотеки і сподіваємося, що ви знайдете для себе багато цікавої літератури.  Віримо, що нові книги сподобаються, принесуть задоволення нашим користувачам під час літнього читання.

Літо, канікули, спека, а в бібліотеці – ігротека!

Зображення
     Вихованці пришкільного табору «Голуб’ята» КЗПСЗШ №40 11 червня стали учасниками літньої ігротеки «Читай, думай, грай!». Пройшла вона у вигляді знайомства з бібліотекою, спілкування учнів 1-х та 2-х класів з бібліотекарями про різновиди казок, сучасну дитячу книгу.            Перевіркою знань школяриків стала казкова та літня вікторини, а розважалися діти активно приймаючи участь в командних рухливих іграх. Протягом заходу лунали дитячі пісні та весела музика. В бібліотеці панувала жвава атмосфера позитивних емоцій та гарного настрою. Таборята переконались, що бібліотека не тільки «дім» книг, а й територія захоплюючих та веселих розваг.  Програма літнього читання триває. Попереду ще багато цікавих зустрічей! 

Свято дитинства від «Команди «Смайл»

Зображення
Літо – це пора відпочинку. Червень – це початок тривалих літніх канікул. Найкраща пора для дітвори. На літній концерт знову зібрала глядачів «Команда «Смайл».  Спочатку виступила молодша група з програмою «Граємо, дружимо, співаємо». Звучали знайомі всім з дитинства віршики та пісні про дружбу та дитинство. Потім була проведена літня вікторина та підведені підсумки попередніх занять та репетицій і нагородження найактивніших.  Далі представила свій виступ середня та старша група під назвою «Вітрила дитинства». Діти співали пісні, танцювали та розповідали дитячі вірші, звучали скрипка, фортепіано, гітара.  Для присутніх, дорослих і малих, була проведена цікава вікторина «Веселі літні загадки». Отримали грамоти та призи також і старші гуртківці – переможці занять.    Всі учасники концерту на згадку отримали повітряні кульки та «смайлик».  Тепер на дівору чекає сонце,  чисте повітря, вода та гарна книга.

Мандрівка « В країні доброти»

Зображення
            7 червня    2018   року до бібліотеки - філіалу №13 для дітей завітали   діти   з    пришкільного   оздоровчого   табору «Світанок»    гімназії   №32 . Це веселі , гомінкі, допитливі дітлахи 1-4 класів.        Як буває нелегко   розрізняти    добрі справи від злих! Діти вчилися цінувати хліб, поважати один   одного, берегти   природу, жити в мирі та злагоді. Присутнім   були представлені:   перегляд   літератури « Людина   починається з добра»,   казкова   вікторина «Світ   казок», загадки,   рухливі ігри «Веселий   теніс» та «Музичні    стільці».      Завітали   таборята   на презентацію   книжкової   виставки   «Книжкова   галявина»   ( абонемент 1-4 класів) .     Такі заходи   мотивують дітей до читання   та прививають любов до пізнання нового. Було цікаво   і весело!!!!!!!!

Почитали, пограли, казки відгадали

Зображення
        5 червня   до бібліотеки на літню ігротеку «Читай, думай, грай» завітали трьома загонами вихованці пришкільного табору «Веселка» ЗШ №30. Бібліотекарі розповіли дітям про початок роботи бібліотеки за програмою літніх читань «Літо на книжкових островах» і запросили школярів приймати в ній участь, побільше читати і стати суперчитачем літа.    Діти ознайомились з абонементом 1-4 класів, переглянули сучасні книги та дитячі журнали, активно приймали участь у вікторині «Світ казок» та відгадували літні загадки. А потім грали в різні рухливі ігри. Отже, в бібліотеці можна не тільки корисно провести час з книгою, але й ще відпочити й повеселитись.