Літній круїз Англією



Традиційно щороку перший день літа розпочинається з чудового свята – Міжнародного дня захисту дітей, свята, яке нагадує дорослим, що треба більше  піклуватися про дітей, уважніше ставитися до проблем маленької людини. Оскільки цей день співпадає з початком літніх канікул, то й хочеться створити особливу, радісну атмосферу для своїх маленьких користувачів.

 І в нашій бібліотеці в цей день було гамірно! До нас завітали учні 5-х та 6-х класів гімназії №31 з мовного табору по вивченню англійської мови на літературний дартс «Письменники Англії - дітям». Завідувачка бібліотекою Тетяна Моргун привітала дітей  з початком літніх канікул, розповіла про суть свята – День захисту дітей, про дитячі права, нагадала дітям, щоб вони  влітку не забували про бібліотеку, обов’язково читали, і тоді літні канікули пройдуть цікаво і пізнавально.






А потім школярі здійснили уявну подорож до Англії літературної: згадуючи твори для дітей та літературних персонажів  письменників, творчість яких вони вивчали на уроках зарубіжної літератури, діти прийняли участь у вікторині, за допомогою якої мали змогу перевірити, чи добре вони знають англійську дитячу літературу, читали й перекладали з англійської мови крилаті вислови відомих людей, а потім грали в гру літературний дартс, відповідаючи на питання ще однієї вікторини. 
 


Вихованці табору мали можливість ознайомитись з книгами, які можна прочитати англійською мовою, що є в наявності в бібліотеці. Потім діти демонстрували свою спритність у грі веселий теніс та переглядали журнали.
 

Приємно, що діти отримали море задоволення і незабутніх вражень. Було багато радісних посмішок, протягом всього заходу панувала атмосфера гарного настрою. 
   Бажаємо всім нашим читачам гарного відпочинку з хорошими книгами!
 











Коментарі