Подорож "Малюнки на дорогах" та спілкування з патрульним поліцейським


 13 червня в бібліотеці-філіалі №13 відбулося два цікаві заходи, які бібліотекарі організували для дітей з пришкільного літнього табору «Світанок» гімназії №32.

З першим загоном школярів подорож «Малюнки на дорогах» провела бібліотекар Інна Коваленко. Інна Ігорівна представила дітям перегляд літератури під назвою «Автотраса для машин – тротуари для людини», провела бесіду «Знаки дорожньої азбуки», прочитала вірш «Світлофор» і провела гру під такою назвою. Діти повторили з Інною Ігорівною десять основних правил дорожнього руху. Також Інна Коваленко прочитала дітям твір Віри Паронової «Казка про правила дорожнього руху». Діти пограли з бібліотекарем у гру, в якій фігурує дві зупинки – «авто мультик» і «станція ігрова». Інна Ігорівна загадувала дітям загадки, а завершився цей захід рухливими іграми.
Після цього в бібліотеку прийшло ще два загони учнів з пришкільного табору «Світанок» на зустріч з поліцейським. Діти вбралися по святковому, багато хлопчиків і дівчаток одягли вишиванки, а дехто – національний стрій у комплекті. Усі з нетерпінням чекали, коли приїде поліцейський автомобіль. Інспектор роти №1 патрульної поліції Руслан Возниця не змусив себе довго чекати. Автомобіль, у якому він прибув, зупинився на майданчику біля бібліотеки, де й відбулося спілкування школярів із поліцейським. 
Руслан Возниця вчив дітей бути обережними на дорогах і водоймах. Пояснив, що не всі водії дотримуються правил дорожнього руху, тому треба дуже пильнувати при переході вулиці, чи ні з якого боку не їде автомобіль. Розповів, що є три види переходів – наземний, надземний і підземний. Залізничні колії можна переходити на спеціальних платформах або по підземних переходах. Поліцейський наголосив, що зараз швидкісні поїзди «Інтерсіті» рухаються безшумно і дуже швидко пролітають... Залізниця - зона підвищеної небезпеки. У Полтаві підлітки на скутері переїжджали залізничну колію, і сталася трагедія…

Поліцейський наголосив, що вода в річці ще холодна, не треба поспішати купатися. Слід бути дуже обережними на водоймах. Літо тільки почалося, але з початку червня у Полтаві вже втонуло 11 чоловік.Розповів Руслан і де можна їздити на велосипедах (по спеціальних велосипедних доріжках, на дитячих майданчиках), і як переходити дорогу велосипедисту (ведучи велосипед у руках, дотримуючись правил переходу).
Діти були в захопленні: інспектор патрульної поліції дозволив їм посидіти в поліцейському автомобілі, поміряти бронежилет, фотографувався з ними.

Коментарі