Полтавщина славетна

 


  Життя мiнливе, час не зупинить,

  Роки, як хмари, линуть понад степом.

  Але полтавську душу не змiнить,

  Вона, як квiтка, пахне диким медом.

У кожної людини є своя мала Батьківщина. Це місце - криниця людських спогадів, пройнятих добротою і світлою ностальгією. Мала батьківщина – це спосіб життя, історія, традиції людей.

Багатовікова історія Полтави, славні традиції полтавчан відбилися в пам’ятниках історії та культури, меморіальних дошках, музейних експонатах.

Крім того Полтавська земля відвіку славиться своєю гостинністю і привітністю.

До дня міста Полтави, який цього річ відзначатимуть 29 червня як ювілейним від першої письмової згадки про Полтаву в бібліотеці – філії № 13 Центральної бібліотеки ПМТГ відбулись цікаві заходи. Яскравим свідченням письменницького таланту  нашого краю  є оформлена книжкова виставка «Літературний розсип Полтавщини». Окрасою виставки стали твори І.Котляревського, П.Мирного, Є.Гребінки, О.Пчілки. Цікаву відео мандрівку «Відомі і невідомі маршрути  рідного краю» про  минуле Полтавщини  запропонували бібліотечні працівники членам гуртка «Цікаві шахи». Для маленьких відвідувачів  бібліотеки проведено слайд подорожі «Подорожуємо Полтавщиною».Приваблює своєю незвичайністю всіх відвідувачів бібліотеки виставка-мандрівка дитячих малюнків «Полтава - моє місто». Учні ПСШ№ 40 зобразили улюблені вулиці міста, місця відпочинку. Діти люблять рідне місто, і це відчувається за їхніми картинами. Любов до рідного краю – це джерело енергії, моральної сили. Нехай невичерпним буде наше джерело!Хочеться побажати всім жителям нашого чудового міста ставитись до нього як до рідного дому – любити, берегти та намагатися зробити його ще кращим.








Коментарі