Батьківство без стресу

 


В бібліотеці – філії № 13  Центральної бібліотеки Полтавської МТГ у рамках проекту «Зупинка:Я», який реалізовує громадська організація  «Центр психологічної допомоги «Конфіденс» за підтримки  Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Норвегії, для батьківського клубу було проведено перше заняття  «Батьківство без стресу».


Бібліотечні працівники долучилися до  обговорення цінності батьківства, розвитку прив’язаності між батьками та дітьми різного віку. Ця програма була розроблена на основі результатів дослідження, у якому взяли участь батьки та діти віком від 8 до 18 років.
Позитивне батьківство, важливість безпечної емоційної прив'язаності, шляхи формування на різних вікових етапах розвитку дитини, особливості та прояви вікових криз у дітей та основи першої психологічної допомоги – про це йшла розмова на зустрічі. Психолог фахівець ГО ЦПД «Конфіденс» Ольга Сьомик провела практичні заняття, розповіла як поводитися з дітьми у різних ситуаціях, про захист від зовнішніх стресів, створення простору для становлення особистості та закладання безпечного тилу.








Коментарі