Чорнобиль – рана України


26 квітня 1986 року сталася жахлива катастрофа на Чорнобильській АЕС, що завдала невиліковної рани українському народу.

На відзначення 38 річниці  Чорнобильської катастрофи у бібліотеці – філії № 13 Центральної бібліотеки ПМТГ проведено ряд заходів. Студентам Донецького фахового спортивного коледжу працівники бібліотеки запропонували  годину пам'яті «Чорнобиль: довгий слід трагедії», а члени гуртка «Цікаві шахи» зібралися на інформаційну годину «Чорнобиль – рана України». Бібліотекарі  розповіли відвідувачам про події та наслідки трагедії, які сколихнули країну 26 квітня 1986 року.






Діти   ознайомилися з книжковою виставкою «Атомна весна України», на якій представлено видання про події на ЧАЕС у день аварії, інформація про гіркі наслідки катастрофи для України та світу. Наприкінці заходів присутні переглянули відеоматеріал «Чорнобиль: як це було», прослухали  пісню «Думи про Чорнобиль» у виконанні Наталії Май та вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Пам'ять про трагедію незагоєною раною залишиться в думках нашого народу.

Тож нехай слово "Чорнобиль" стане нагадуванням людству про відповідальність перед прийдешніми поколіннями за все, що воно створює своїм розумом і своїми руками.

Коментарі