СЕРПЕНЬ – МІСЯЦЬ ЛЕЛЕКИ

Інформаційна сторінка

Серпень – місяць, коли літо вступає в пору поважної зрілості. В цьому місяці літо збирається перепочити після творення добрих чудес. Цей місяць вгамовує спеку полудня  і встеляє ранки прохолодними росами. Полудневе повітря пахне чорнобривцями та солодким виноградом.

Серпень збирає в комори щедрий врожай, нагадує про близьку осінь, попереджає прикметами про наближення майбутньої зими. А ще це місяць збору урожаю і час жнив. Кажуть: "що у серпні збереш, з тим і зиму проведеш". Одна з версій походження назви місяця саме з цим і пов’язана — серпами жито жали, трави нарізали.

 У серпні земля все ж ще прикрашена квітами, трави наснажені цілющою силою, плоди – сонячною енергією, душі людей сповнені надією на добро, затишок, щедрість і любов.

Символом усіх цих якостей став дивовижний птах – ЛЕЛЕКА. Цей птах є незмінним супутником людського життя. У прадавніх слов'ян цей період року мав назву "Місяць ЛЕЛЕКИ" й символізував сімейний затишок, доброзичливість, надію на продовження роду й зміцнення сім'ї. У серпні ці птахи  збираються цілими зграями та готуються до далекої мандрівки, але вони обов’язково повернуться до рідної землі…

Працівники дитячої бібліотеки – філії №13 бажають всім своїм користувачам, щоб «Місяць ЛЕЛЕКИ» подарував кожному, свої теплі дні та затишні вечори з надією на чарівну осінь. 


  


Коментарі