«Флористична мрія»


 Віртуальна сторінка. 
       Користувачам дитячої бібліотеки № 13 
наші друзі з гуртка «Оригамі» ПМЦПО (керівник Ольга Сухаревська) представили флористичний папір та композиції  на ньому з використанням природних матеріалів. Ці фотографії були зроблені в минулому році, до карантину, тому всі без масок.

Флористика–один із сучасних  напрямів  декоративно – ужиткового мистецтва. Це  виготовлення композицій  із  рослинного  матеріалу, комбінування висушених рослин і соломи методом аплікації. Саме мистецтво флористики  дозволяє  розвинути  просторову  уяву,  відчуття  кольору, естетичний смак, фантазію та креативність дитини. Таємничий та чудовий світ квітів, рідні простори ланів, степу, блакитні річки - все це можна відтворити на папері за допомогою природного матеріалу, зібраного під час прогулянки в природу. Картини з такого матеріалу ніби зупинена мить, якою ви можете милуватися роками. Сам матеріал є екологічно чистим, ще й зібраний власноруч з позитивним настроєм, далі втіленим у творчу композицію – і після цього дійсно відчуваєш себе творцем свого невеличкого світу. Тому пропонуємо вашій увазі ознайомитися із мистецтвом флористики, яке допоможе реалізувати ваші мрії про виготовлення виробів із природного матеріалу власноруч для оздоблення інтер'єру або у подарунок.
 Гуртківці власноруч робили флористичну бумагу : замочували, подрібнювали, просушували і ось дивиться, яка вийшла красота
Пульпа в подрібнювачі

Пульпа і папір на рамці
Просушка бумаги

 
Готова флорбумага






























              З відбитками



А ще ми пропонуємо вам подивитися відео
https://youtu.be/3FempWon2Ig  про диво народження папіру. Як виробляли папір 400 років потому, відроджуючи славні традиції «папірні» Києво-Печерської Лаври.

Коментарі