Публікації

Показано дописи з листопад, 2019

Джеремі Стронг – майстер англійського сучасного гумору

Зображення
14 листопада в бібліотеці – філіалі №13 для користувачів представлений перегляд літератури «Джеремі Стронг – майстер англійського сучасного гумору».   В цьому році автору численних книжок для дітей та юнацтва виповнилося 70 років. Його творам властивий легкий стиль, лагідний гумор, зрозумілі для дітей та кумедні ситуації, в які потрапляють персонажі його творів, та цікаві, незвичайні сюжети. В бібліотеці його твори люблять та читають. Сестрички Софія та Уляна Онищенко, учениці 7-го класу, перечитали всі його твори, які є в бібліотеці.    Постійна читачка Нелла Григорівна Цимбалюк, якій виповнилося 83 роки, звернула увагу на перегляд літератури і   зацікавилась книжечкою «Канікули з близнятами», яку вона взяла додому.  

Екскурсія «Дім, в якому живуть книги»

Зображення
                                  14 листопада до оновленої   читальної   зали   бібліотеки № 13 на екскурсію завітали маленькі   відвідувачі – дітки з ПДНЗ № 80 середньої групи «Берізка», вихователь Тетяна Гавриленко.   Завідувач книгозбірні   Тетяна Моргун розповіла їм про правила   бібліотеки та поводження з книжечками,   ознайомила малечу з новими книжечками та журналами, що є в бібліотеці і привітала їх з новим званням – користувач   та    запросила приходити до бібліотеки з   батьками та друзями.  

Майстер-клас «Закладочка для книжечки»

Зображення
  13 листопада в бібліотеку завітали вихованці   ПДНЗ № 80 старшої групи «Вербичка», вихователь   Юлія   Шинкарьова. Бібліотекар І. Коваленко розповіла,   як поводитися з книгою і для чого потрібна закладочка.     Виготовлені   разом з вихователем    закладочки    діти подарували   для читачів бібліотеки   та з задоволенням   переглянули цікаві журнали і книжечки.    

Чим далі вглиб років, тим це життя дорожче…

Зображення
   1 листопада відзначив своє 84-ліття відомий полтавський письменник, наш постійний користувач, який часто й писав свої твори в читальній залі нашої бібліотеки, Володимир Мирний.   Володимир Степанович   - член Національної спілки письменників України, з 1991 р. по 2000 р. очолював Полтавську обласну організацію Національної спілки письменників України, лауреат премій ім. П. Мирного (1999), Л. Бразова (2008), І. Котляревського (2010) та В. Малика (2016). До привітань з днем народження приєдналась і наша бібліотека, підготувавши тематичну полицю «Чим далі вглиб років, тим це життя дорожче …». На ній представлені книги поета та прозаїка, газетні статті про нього. Бажаємо Володимирові Степановичу довгих років життя, міцного здоров ’ я та нових творчих здобутків!  

Осінні канікули в бібліотеці

Зображення
Чарівниця осінь принесла школярам канікули, впродовж яких дітлахи не тільки відпочивали та розважалися, а й приходили до бібліотеки разом з вчителями та матусями на екскурсії та бібліотечні уроки.   На осінніх канікулах, 29 жовтня,   до бібліотеки завітали учні КЗ ПСЗОШ № 40   2-А, 2-Б класів (вчитель В.Ю.Кравченко) та учні 2-А класу гімназії №33 (вчитель О.П. Столярова).