Публікації

Показано дописи з травень, 2018

Дім, в якому живуть книги

Зображення
  30 травня до бібліотеки – філіалу №13 завітали першачки з християнської школи, що на Половках. Екскурсію бібліотекою провела завідувачка бібліотекою Тетяна Моргун: « - Ви полюбляєте журнали? Не гайте часу дарма! Мерщій беріть найкращі, які є в бібліотеці, журнали: «В гостях у казки», «Пізнайко» , «Смайлик», «Барвінок», «Яблунька», «Академія юного моделіста» і багато інших та переглядайте їх в читальній залі. А ось перед вами чудова виставка - «Сузір ’ я вічного й святого дитяча книга на землі». На ній багато захоплюючих казок від Братів Грімм, Ганса Крістіана Андерсена, Миколи Носова, Джанні Родарі…     Ух ти, ви в захваті? Перед вашими оченятами оживає світ цікавих казок під парасолькою Оле Лукойє. Ці книжечки ви можете взяти додому, якщо запишетеся до бібліотеки. Є в нас і куточок розваг,   де за столиком ви можете зі своїми друзями відправитись в гру-подорож, помалювати, скласти пазли…А в зоні інтернет-послуг читальної зали вас чекають чудові мультяшки».     Мета нашої

Тваринний світ в українському фольклорі.

Зображення
  22 травня в бібліотеці – філії № 13 для членів клубу «Пізнайко» , учнів 3-В кл. 32 гімназії, був проведений усний журнал «Тварини в українському фольклорі» (1-4 кл.) В нашій культурі тваринна символіка займає важливе місце.  В казках, піснях, загадках широко представлені дикі та свійські тварини, образи яких мають не буквальне, а переносне, алегоричне значення.               Бібліотекар Інна Коваленко розповіла про головних героїв «звіриного епосу» та провела вікторину «З якої казки?»,після чого прочитала дітям казку-мініатюру «Свиня і рибка».  До заходу була організована тематична поличка «Казки про тварин».  Мета заходу: виховувати у дітей любов до народної творчості та позитивне ставлення до тварин. 

Книги на полицях відкривають дітям таємниці

Зображення
         22 травня до бібліотеки завітали учні 4-Б класу 32 гімназії на бібліотечний урок «Книги незвичайні на полицях відкривають дітям таємниці». Бібліотекар Світлана Опришко розповіла школярам про структуру книги, ознайомила з різними видами енциклопедій та навчила користуватися ними. Діти повторили правила дбайливого ставлення до книги, дізнались, що казки поділяються на українські народні, українські літературні та народні і літературні казки народів світу, потім активно приймали участь у вікторині за казками «Ану, відгадай!».      А як знайти потрібну книгу на полицях бібліотеки діти перевірили на практиці, відвідавши абонементи для учнів 1-4 та 5-9 класів, так як четвертий клас вони вже закінчують і переходять до п’ятого. Наостанок бібліотекарі побажали хлопчикам та дівчаткам веселих та змістовних канікул, запросили відвідувати бібліотеку влітку і прочитати багато цікавих і корисних книг. 

Багатолика Європа

Зображення
16 травня в зоні надання інтернет –послуг читальної зали бібліотеки для користувачів була проведена віртуальна подорож «Багатолика Європа».                                       Цей захід приурочений до Дня Європи в Україні. Європа – це багатовікова історія, традиції європейських народів. Європа – скарбниця досягнень та пам’яток культури. Діти здійснили віртуальну подорож країнами та столицями Європи, ознайомились з видатними пам’ятками історії та культури, мальовничою природою, переглянувши відео.    На завершення заходу бібліотекар провела вікторину «Галопом по Європі» та ознайомила з наявною в бібліотеці літературою цієї тематики. 

«Літо на книжкових островах»

Зображення
       Бібліотека - філія № 13 для дітей         запрошує Всіх приєднатися до проведення заходів  на період літніх канікул Програма літніх читань   201 8 «Літо на книжкових островах» Червень 1. Подорож   «Малюнки на дорогах»   (1 - 4 кл.) 05.06.2018 2. Перегляд літератури «Автотраса для машин – тротуари для людини»    (1 - 4 кл.) 05.06.2018 3. Мандрівка «В країні доброти» (1 - 4 кл.)   07.06.2018    4.Мультсерпантин «Ура! Канікули!» (1 - 4 кл.)   10.06.2018    5.Літня ігротека «Читай, думай, грай!»     (1 - 4 кл.)   11.06.2018 Запрошуємо    в   травні на екскурсії до нашої бібліотеки