Земля -наш дім

Краса Землі така велика сила,

Що надихає, радість нам дає

Легкі і надзвичайно дужі крила,

В красі і щастя, і натхнення є.

         22 квітня – Всесвітній день Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища. Не залишились осторонь екологічних проблем нашої планети і  працівники  бібліотеки – філії для дітей № 13 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ. Для учнів 1,5 класів ЗОШ № 30, ПСЗОШ № 40 проведено цікаві змістовні заходи: екологічна година «Земля – наш  дім», екоподорож «Віконце в природу». Пізнавально, жваво та весело проходив  в бібліотеці екологічний круїз «У нас на всіх одна Земля». Діти приймали участь  в конкурсі знавців природи «Рослини нашого краю», переглянули відео «Збережемо первоцвіти», танцювали веселу весняну руханку.

 



Присутні  на заході із задоволенням переглянули книжкові видання, представлені на тематичній книжковій виставці «Зелене диво – Земля», в якій розповідається про природні скарби, а також познайомилися з творчістю українських поетів Л.Костенко та Є.Плужника, які оспівували красу української природи. 




 

Земля – це величезний дар, ресурси якого буде неможливо використовувати вічно. Ми не зможемо врятувати планету згадуючи про неї лише один день на рік – цього явно недостатньо. Саме тому слід піклуватися про середовище, яке нас оточує протягом всього свого життя.

Коментарі