Світ фантазій

 «У кожній людині сонце. Тільки дайте йому світити» - казав ще в давнину Сократ. Обдаровані та талановиті діти народжуються, висвітливши світ красою справжнього, непідробного мистецтва, вмінням творити та дарувати радість творчості.


 

В бібліотеці – філії для дітей № 13 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ відкрилась виставка  робіт учнів дитячої художньої школи «Світ фантазій» ( викладачі Юрій Чех та Вадим Коваль). Загалом в експозиції — понад 26 картин. Тематика та техніка виконання — різні, як і розміри картин, або їх кольорова гамма. Проте в поєднанні усіх картин утворюється своєрідна мозаїка, що й відбито у назві виставки. Роботи виконані в різних техніках – від  живописних  до графічних.

 





  Складно не зупинити свій погляд на  барвистих метеликах, укритих хітиновою бронею жуків.  Радує очі  відвідувачів бібліотеки веселий рожевий казковий Лунтік, чудо-Кіт, веселе каченя. У своїх роботах діти малювали і Україну: її мальовничу природу, рідний край, місто Полтаву, пам'ятні місця. Роботи вийшли яскраві і вражають різноманіттям барв.

 


 



Як діти бачать війну? Якщо навколо війна, на їхніх малюнках, на жаль, присутні  і біль, і горе. На ці малюнки дивитися дуже тяжко тому, що  дитина-художник відчуває, проживає   своє творіння. 


Всіх бажаючих запрошуємо до нашої бібліотеки побачити дитячі шедеври на власні очі та насолодитися красою. Після огляду виставки ви можете скористатися послугами бібліотеки: взяти книги та прочитати періодичні видання у читальній залі.

 

Коментарі