З Україною в серці!

Мій край чудовий – Україна!

Тут народилась ти і я.

Тут над ставком верба й калина,

Чарівна пісня солов’я.

 

Українська мова, пісня  проникають глибоко в душу й линуть ген-ген за небокрай. Споконвіку пісня була для українського народу невід’ємною частиною буття. Чи то посівна, чи то жнива, чи то народження дитини, чи то утрата рідного, на всі свята і під час війни. Українці оспівували все, що було на серці, у піснях виливаючи душу, свою надію, віру, любов.

 


 

 В бібліотеці - філії для дітей № 13  Полтавської МТГ  відбувся творчій мікс «З Україною в серці». Для всіх  присутніх на заході лунали  інструментальні твори українських  композиторів, вірші Т.Г.Шевченка «Садок вишневий коло хати», В.Симоненка «Ти знаєш , що ти людина» у виконанні дітей гуртка «VIKTORY».

Всі цінності та переживання нашого народу ми вправно поклали на музику. З захопленням  слухали звучання музичних інструментів (скрипки,бандури) на яких виконувались відомі українські народні пісні. Дівчата зачарували піснями  «В небі чистому», «Не твоя війна»,  «Одна калина».

 На завершення свята всі присутні  разом  заспівали «Як у  нас на Україні». Бути українцем – гордо! Бути українцем – почесно! 

 


Коментарі