Флешмоб «Читаємо разом Кобзаря»

                                  


              Шевченкове слово – це гордість української мови, якою ми пишаємося, і яке є символом свободи та правди. Тарас Шевченко любив свій народ, оспівував та звеличував його. Починаючи з перших чисел березня, працівники бібліотеки-філії № 13 для дітей Центральної бібліотеки Полтавської МТГ залучали своїх читачів  до Шевченківських читань. У флешмобі  «Читаємо разом Кобзаря»  взяли  участь учні та вчителі міських шкіл.Учні гуртка  «Ассоль» ліцею № 32 Європейський (бібліотекар О.Порубай) читали «Заповіт» Т.Шевченка, Н. Веракса (8 клас ЗОШ №30)   прочитала «Садок вишневий коло хати», а Г. Плахова ( 9 клас ЗОШ № 40) та В.Кривенко (5 клас  ЗОШ № 30)  виконали пісню на слова великого поета «Думи мої, думи», І.Іваницька ( 8 клас гімназія № 31) продекламувала уривок поеми «Кавказ».




Під час флешмобу діти поринули у безмежний світ Шевченкової поезії,серцем  доторкнулися до  його вічних творів. До дня народження Т.Г.Шевченка  в читальній залі оформлена тематична виставка «Геній слова та пензля», на якій представлені матеріали про життєвий і творчий шлях поета, його літературні та мистецькі надбання, зв’язок із Полтавщиною.

Таким чином бібліотекарі мали змогу ще раз привернути увагу до невмирущих творів Тараса Шевченка та об'єднати довкола його творчості і молодь, і дітей. Шевченкові слова не перестають бути актуальними для нас і сьогодні. Тож читаймо частіше Кобзаря і частіше згадуймо величну постать Тараса Шевченка.

 


 

Коментарі