«Казка + пригода = читаю з насолодою».


Працівники бібліотеки – філії №13 разом зі своїми маленькими користувачами, учнями перших класів КЗ ПСЗОШ № 40  поринули у дивовижний світ української казки.  22 березня на абонементі для учнів 1-4 класів була представлена книжкова виставка – вікторина з завданнями для маленьких читачів  «Казка + пригода = читаю з насолодою». 

 

По книжках цієї виставки бібліотекар провела казкову вікторину «Забави для кмітливих та допитливих». Діти поринули у справжній світ казки. Цікаві запитання допомогли  дітлахам пригадати казкових героїв та відгадати, з якої казки вони прийшли до нас.

 У всіх казок є одна спільна риса – мудрість. І особливе це проявляється у народній казці. Завдяки казкам ми пізнаємо світ не лише розумом, але й серцем, вчимося любити світ навколо себе, бути добрими та справедливими. Казка таїть у собі одвічні людські цінності, тому так важливо вчитися читати між рядків.

Всі присутні отримали задоволення від зустрічі, оскільки кожен згадав щось знайоме з дитинства, або, навпаки відкрив нове, бо казка це завжди щось цікаве та загадкове,це пригоди та перевтілення і це завжди гарний кінець з повчальною основою.

 Читайте і слухайте казки. Нехай вони ідуть по світу, нехай живуть серед нас і після нас, хай виховують  і вчать, як треба жити по правді.

Коментарі