Цікаві шахи

 

 

В бібліотеці – філії № 13 для дітей шахові баталії у самому розпалі. Все більше наших користувачів бажають грати в шахи. Тренер Полтавського шахового центру м. Полтава Тетяна Хоменко проводить заняття у другій половині дня.

 Бібліотекарі філії пропонують батькам та дітям інформаційні хвилинки та бесіди за даною тематикою, організовують    перегляди літератури та тематичні полиці.   У мобільному додатку Telegram усі любителі шахів обмінюються  повідомленнями і  інформацією про роботу шахового гуртка.

 

 600 млн осіб грають у цю старовинну стратегічну гру. Виходить, що майже кожна тринадцята людина в світі може назвати себе шахістом. Шахи насамперед вчать бути об'єктивним, тобто тверезо оцінювати стан справ на дошці. Скільки всього унікальних партій може бути зіграно в грі, яка народилася як мінімум 14−15 століть тому, ніхто не знає.

Шахова гра дуже красива і поетична — своєю грандіозністю задумів вона може доставляти справжнє художнє задоволення. І подібно музиці, або будь-якому іншому мистецтву, шахи здатні робити людину щасливою, ну або як мінімум дозволять уникнути меланхолії і зберігати благополуччя і привітність. Як казав Айзек Азімов, «на відміну від шахів, у житті гра триває й після мату». Тож не турбуйтеся, якщо у вас в шахах не все виходить, Іноді гра це просто гра, навіть якщо вона дуже цікава і захоплива.

 

І не кепкуйте з шахістів: чи легко зберегти душевне здоров’я, коли день у день втрачаєш коней, б'єш слонів і нападаєш на королев.

Граючи в шахи, ми вчимося не падати духом і наполегливо продовжувати пошуки нових можливостей. Гра виробляє здатність знаходити вихід, здавалося б, з нездоланних труднощів.

Запрошуємо вас до нашої бібліотеки на зустріч з пішаками, слонами, конями та іншими шаховими фігурами. Шахові пригоди, комбінації, задачки ви найдете у книжках, які є у нашій бібліотеці.

 

 Полтавський  шаховий центр м.Полтави подарував для шахового гуртка бібліотеки  «Цікаві шахи» чотири сучасні чудові  книги, тож чекаємо на Вас у кожну середу та суботу о  15 – 00  годину.

Коментарі