Публікації

Показано дописи з березень, 2020

Микола Васильович Гоголь

Зображення
  Мико́ла Васи́льович Го́голь     (прізвище при народженні   Яно́вський , з 1821 року   —   Го́голь-Яно́вський ) -  російський   письменник   українського походження.   Походить з відомого українського роду   Гоголів-Яновських . Вважається  класиком  російської літератури, найвизначнішим з представників її «української школи».      Микола Васильович Гоголь народився 20 березня ( 1 квітня )  1809  року ( за іншими даними 19 березня ( 31 березня )  1809 ) в містечку  Великі Сорочинці   Полтавської губернії . Миколою його назвали на честь чудотворної ікони  Святого Миколая . Згідно з сімейними переказами він походив із старовинного  українського   козацького  роду і був нащадком відомого козака  Остапа Гоголя , що був наприкінці XVII століття  гетьманом   Правобережної України .

Для батьків дошкільнят. Які книги обрати?

Зображення
Актуально для батьків дошкільнят. Як перейти від книг-картинок до книжок з довгими текстами? Які книги обрати? Чому читання важливе? Чудове відео  Olha Ku priyan   y її блозі  Читацькі нотатки Христі Нечитайко Детальніше -  https://www.facebook.com/nechytaiko/videos/208869547011450/ Ось список рекомендованих книг від письменниці: - "Неймовірна історія про велет-грушку" Якоба Мартіна Стріда, Видавництво Читаріум - "Фантастичні історії на добраніч" Ервіна Мозера, Дитяче арт-видавництво "Чорні вівці", в серії є ще дві книжки -- це для фанатів і фанаток "Мануеля і Діді" Пізнавальні книжки: - серія "Цікава Україна" вид-ва "Крокус" - серія Катерини Міхаліциної та Оксани Були у ВСЛ, зокрема "Що росте в лісі" - серія про ведмежа Паддінґтона (вид-во "Ранок", там дуже влучне вікове означення 3+) - Рі(з)ні люди, Таня Стус і Марта Кошулінська, ВСЛ -- обговорити тему толерантності, взагалі погово

Оголошення

                                                            Увага!     В зв’язку з карантином бібліотека читачів тимчасово не обслуговує, але бібліотекарі працюють дистанційно. Будемо раді зустрічі з нашими користувачами щойно епідемія відступить.      Зберігаємо спокій та дотримуємось заходів безпеки. Будьте здорові! До зустрічі!

Золотий письменник України – Світлана Талан

Зображення
          7 березня святкувала ювілей –  60-річчя , авторка романів в жанрі «реальних історій», неодноразова лауреатка Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова», володарка премії імені Пантелеймона Куліша (2019 р.) - Світлана Талан.    Сучасну українську літературу для дорослих неможливо уявити без романів Світлани Талан. До цієї дати наша бібліотека підготувала на абонементі перегляд літератури «Золотий письменник України», на якому представлені романи письменниці, її світлина та біографія.       Письменниця має багато прихильників та поціновувачів своєї творчості. Цей перегляд зацікавив багатьох дорослих користувачів, адже книги С. Талан завжди користуються попитом і в нашій книгозбірні.                                          

Свято весни, краси і ніжності

Зображення
            От і настала нарешті чудова пора весняна! Жіноче свято… Воно приходить з першими теплими днями. 8 березня – свято весни, важлива віха оновлення та процвітання усього живого.   Саме цього дня ми всі радіємо   розквіту природи   та вшановуємо всіх жінок.       Напередодні 8 Березня на святковий диліжанс «Весняна фантазія» в нашій бібліотеці знову   зібралися восьмикласники. Хлопці самостійно підготували сценарій та провели цю зустріч. Вони вітали мам, бабусь, вчительку та дівчаток - однокласниць з цим весняним святом. Лунали найтепліші слова, адресовані всім представницям прекрасної статі.                       Отримали слова вітань та побажань й зимові іменинники.   Якраз під час цього заходу в бібліотеку завітала наша постійна користувачка Людмила Іванівна Зікеєва й подарувала власноруч зроблені картини, які доповнили виставку її робіт, яка представлена увазі користувачів в читальній залі. Школярі виявили зацікавленість виставкою та сфотографувалися з цими

Іде весна-весні дорогу

Зображення
    1 березня,   вже за доброю традицією, для жителів мікрорайону  Половки гурток «Команда  «Смайл» підготував весняний  концерт «Розмова про маму» , який був присвячений   мамам та бабусям. Бібліотека  гостинно прийняла  гуртківців та гостей.   З цікавістю вони ознайомилися з книжковою  виставкою   «Ніжні акварелі весни» , та  виставкою «За тебе Господу молюся, моя матусе» , на  якій були представлені  малюнки  учасників  «Команди «Смайл», які вони потім  подарували своїм мамам і бабусям.     Глядачам  була  представлена цікава святкова програма, яку діти готували впродовж двох місяців. Ведучою була волонтер  нашої  бібліотеки та керівник гуртка «Команда  «Смайл» Поліна Карпінська .       Розпочався концерт віночком віршів про маму у виконанні   діточок молодшої групи, а учасники середньої та старшої груп грали сценку   про бабусю та онучку, співали пісні та розповідали вірші. Всі присутні  прийняли участь у вікторині  та отримали призи.         Гостям  

Казкові композиції з пластиліну, створені руками дітей

Зображення
     В бібліотеці експонується виставка робіт учнів Полтавської дитячої художньої школи «Чарівний пластилін» (викладач – Ірина Конопля).       Створення поробок з пластиліну –   ц ікаве й захоплююче заняття, яке до вподоби дітям. Цей чарівний матеріал розвиває дрібну моторику рук, творчі здібності, тренує посидючість. На виставці представлено 9 картин майстерно зроблених з пластиліну. Діти мають невичерпне джерело фантазії, полюбляють щось створювати своїми руками, а їх потрібно в цьому підтримувати та направляти. Адже художній розвиток є невід’ємною частиною розвитку дитини, формування смаку та уяви. Експонати виставки дивують, зачаровують, надихають, бо творчість – це завжди прекрасно. Пластилінові композиції переносять нас у казковий світ, де все фантастичне і сповнене чудес.               Запрошуємо всіх ознайомитись з виставкою в бібліотеці.                    

Кращий з кращих в конкурсі від бібліотеки

Зображення
    В бібліотеці відбувся І етап обласного конкурсу «Найкращий читач Полтавщини» в рамках Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія 2020». Переможцем визнано Артема Авраменка, учня 6-Е класу гімназії №32. Зараз Артем активно готується до участі в ІІ міському етапі конкурсу. Бажаємо йому успіху та перемоги!
Зображення