Публікації

Показано дописи з травень, 2017

Перегляд літератури « Без права на забуття: 80-і роковини Великого терору - масових політичних репресій 1937 – 1938 рр.»

Зображення
       Президент України Петро Порошенко підписав Указ №75/2017 «Про заходи у зв'язку з 80-ми роковинами Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років».       В зв’язку   з цим , 18 травня 2017 року в нашій   бібліотеці був проведений   перегляд літератури   « Без права   на   забуття : 80-і   роковини   Великого терору - масових    політичних репресій     1937 – 1938 рр.» , на якому   були представлені книги та публікації про   життя і творчість представників   Розстріляного   Відродження.      Початком масового нищення української інтелігенції вважається травень 1933 року, коли 12—13 відбулися арешт Михайла Ялового і самогубство Миколи Хвильового , у недоброї пам'яті харківському будинку «Слово» . Кульмінацією дій радянського репресивного режиму стали масові розстріли «контрреволюціонерів», вчинені напередодні 20-річчя жовтневого перевороту. Так, 3 листопада 1937 року в урочищі   Сандармох   (Карелія) за рішенням трійки було страчено ве

Влітку відпочивай, але про книги не забувай!

Зображення
   Зовсім скоро настане довгоочікувана пора для школярів – літні канікули. І тому наприкінці навчального року, 11 травня, на бібліотечний урок «Влітку відпочивай, але про книгу не забувай!» до нашої бібліотеки завітали учні 2-В класу гімназії №32 (класний керівник Хамідула В.М.).    Адже навіть найцікавіший відпочинок не можливо уявити без книжки.    Бібліотекар Опришко С. познайомила дітей із великою родиною книг, яка живе в бібліотеці: з енциклопедіями, з народними та літературними казками, пригодницькою літературою для молодших школярів. Учні   називали вже прочитані ними книги, відгадували загадки про улюблених казкових героїв. А потім ознайомились з новими дитячими журналами.        Ми завжди раді зустрічі зі своїми читачами і готові допомогти у виборі книг. І бажаємо всім нових літніх книжкових відкриттів!   

Вічна пам’ять загиблим, щира шана живим…

Зображення
             Напередодні Дня пам’яті та примирення і на честь 72-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у бібліотеці –філії №13 для дітей  представлено книжкову виставку- експозицію  " Вічна пам’ять загиблим, щира шана живим " та тематичну поличку  «Солдатській славі поклонюсь».        Український народ безмежно вдячний тим, хто ціною власного життя здобув перемогу над жорстоким ворогом під час Другої світової війни, і завжди буде пам ᾿ ятати військову доблесть та героїзм н аших співвітчизників.