Безмежний світ Котляревського

 

9  вересня, 255 роки тому, народився видатний український письменник Іван Котляревський. Його твори – поема «Енеїда», п’єса «Наталка Полтавка − відомі  кожному українцю.

«Енеїда» − перший твір, написаний живою розмовною українською мовою, яка  стала популярною ще в рукописах і не втратила любові читачів і  сьогодні. За понад 225 років, що минули від першої публікації, твір було перекладено десятками мов світу, екранізовано, за його мотивами створено значну кількість літературних, музичних, театральних та мистецьких творів. Не менш відома й популярна п'єса «Наталка Полтавка».

  За мотивами поеми "Енеїда" створено мультфільми "Пригоди козака Енея" (1969) та "Енеїда" (1991). За п’єсами "Наталка Полтавка" знято однойменну кінематографічну стрічку ( 1936, 1978).

До ювілею відомого письменника у бібліотеці – філії № 13 Центральної бібліотеки ПМТГ оформлено книжково – ілюстративну виставку «Безмежний світ Івана Котляревського» та перегляд літератури «Вкраїнським словом розпочав співати».

Активна читачка  бібліотеки, учениця 7 класу ЗОШ №30 – Вікторія Кривенко прийняла участь  в обласному конкурсі «Будеш  батьку, панувати…»(до 255 – річчя з дня народження письменника). Учасниця гуртка «VIKTORY» виконала арію з опери М.Лисенка за п'єсою І.Котляревського «Наталка Полтавка»


Коментарі