Чудовий світ кіно

 


День українського кіно – свято всіх працівників цього чарівного мистецтва, а також всіх прихильників кіно.

Як відомо з історії, перше українське кіно зняли у вересні 1896 року.

Містом-родоначальником української кінематографії став Харків. Першим оператором кіно в Україні був фотограф Альфред Федецький. Він зняв хронікальні сюжети і в грудні влаштував перший показ в Харківському оперному театрі. Першою українською кіноактрисою дореволюційного кіно була Віра Холодна, яка народилася в Полтаві, вона переважно знімалася в Одесі. Українська школа кіно виховала таки відомих людей як Олександр Довженко, Іван Кавалерідзе, Марк Донський, Сергій Параджанов, Леонід Биков, Леонід Осика, Іван Миколайчук, Богдан Ступка і багатьох їх талановитих творчих послідовників. Протягом останніх років в український кінематограф прийшло нове покоління кіномитців. Тож нам дійсно є чим пишатись.

До цієї чудової дати долучились і працівники бібліотеки – філії № 13 Центральної бібліотеки ПМТГ. Для відвідувачів бібліотеки демонструвався фільм «За двома зайцями» за однойменною комедійною п'єсою М.Старицького, а для членів гуртка «Цікаві шахи» запропоновано слайд шоу «10 цікавих фактів  про українське кіно».

Кіно дає нам можливість без усіляких перешкод відчути смак перемоги, відчуття щастя та радості. Тому частіше відкривайте для себе цей чудовий світ мистецтва!






Коментарі