Сяйво Великодньої писанки

 

Великдень – це  свято, яке входить в  душі людей задовго до його святкування. І тому, готуючись до нього, думаючи про нього, ми налаштовуємо свої серця та думки на добрий лад, відкриваючи себе всьому світлому та чистому.



Напередодні великого свята Пасхи в бібліотеці – філії № 13 для дітей Центральної бібліотеки ПМТГ оформлено виставка – інсталяція

«Сяйво Великодньої писанки», тематична  полиця «Великодні передзвони», цікаві фотозони.

З давніх-давен в Україні побутує великодній звичай розпочинати святкування яйцем. Воно має чудодійну силу — адже це зародок нового життя, весни, надії.

Символу Христового Воскресіння  - пасхальному яєчку були присвячені майстер – класи  «Великодня витинанка», «Чарівне яєчко», «Малюємо писанку», які провели  бібліотекарі спільно з майстринею, керівником гуртка рукоділля  «Фантазія» Полтавського обласного центру науково – технічної творчості  учнівської молоді Радостєвою Є.В.  для  учнів 4 – 5 класів ПСШ № 40, Ліцею № 32 «Європейський».


Творче натхнення охопило всіх запрошених на майстер-класи. Відвідувачі бібліотеки із задоволенням вчилися техніці витинанки, проявили свій творчій потенціал, розвинули фантазію а  також прийняли участь у веселих вікторинах.  Кожен пішов додому з подарунком для своїх рідних. Учні  зазначили, що подібні позакласні заходи є можливістю не лише навчитися мистецтву витинанок, але й розширити коло свого спілкування.


Передсвяткова атмосфера захопила і членів гуртків «Цікаві шахи», «VIKTORY». Діти  мали змогу зануритися у звичаї, які характерні для роботи над писанками, узнали як правильно наносити різні орнаменти, що означає символіка, як вона  інтерпретується.

Під час проведення майстер – класів  в бібліотеці маленькі користувачі дізналися багато нового та цікавого, а також отримали величезний заряд позитивної енергії, якої вистачить протягом
усього великоднього тижня.

Коментарі