Добровольці – герої сьогодення

Щороку 14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. Цей день встановлено Постановою Верховної Ради України від 17 січня 2017 року на вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

З нагоди цієї дати  в бібліотеці – філії № 13  оформлено виставку – перегляд «Живе України і слава і воля», на якій представлено  матеріали про події Революції Гідності, активних учасників добровольчих формувань Самооборони Майдану, що  пізніше стали воїнами добровольчих батальйонів. Відвідувачі долучились до  інформаційної  хвилини «Добровольці – герої сьогодення». Бібліотечні працівники розповіли учням про найкращих синів України, які загинули, захищаючи   кордони нашої держави, серед них наші  земляки : Антон Цедік, Дмитро Коряк, Ігор Пашинський, Максим Краснокутський   та багато інших.

Нині добровольцем став увесь Український народ: і ті, хто поповнив ряди Збройних Сил України; і ті, хто всіляко допомагає захисникам і готовий стати до їхніх лав завтра.

Наші мужні оборонці, які сьогодні гідно дають відсіч ворогові, стоять в одному ряду з цілими поколіннями борців за волю і державну самостійність. Ми дякуємо українським добровольцям за небайдужість, мужність і патріотизм! 

Разом до Перемоги!


 

Коментарі