Шевченківські дні

 

В історії кожного народу є імена, з якими пов’язана їх слава, велич і національна гордість. Саме таким і є для України ім’я безсмертного Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка.

З  нагоди 210-річчя від дня народження великого поета бібліотека – філія № 13 для дітей організувала чимало різних заходів, щоб кожен відвідувач мав змогу знайти для себе цікаву інформацію.
Т.Г. Шевченко – багатогранна особистість. Він писав поезії, поеми, прозові й драматичні твори. На книжковій виставці «І став  для нас він світочем в віках..» шанувальників творчості великого генія зацікавить зібрання творів Тараса Шевченка  у шести томах, яке містить усю відому літературну спадщину: поетичні, драматичні, прозові твори, щоденник, автобіографія, статті, археологічні нотатки, листи. 


Юні читачі  отримали чимало нових вражень від участі у Шевченківських читаннях «Величне слово Тараса». Читаючи поезії, діти переносились думками у світ давнини. Зворушливо звучали «Заповіт”, “Катерина”, “Русалка”.

З великим задоволенням активні відвідувачі бібліотеки прийняли участь у вікторині «Як ми знаємо Тараса Шевченка?».




Відео презентація «Шевченко: художник з душею поета» сприяла естетичному вихованню  дітей і  молоді,  та відкрила талант Шевченка, як художника.

Тарас Шевченко був, є, і навіки залишиться найголовнішою особистістю у становленні нашої держави. Його називають провісником нового життя, народним пророком, який уболівав за долю рідного народу, тому й залишив нащадкам духовний заповіт, що передається із покоління в покоління, від роду до роду.

Коментарі