Моя найзаповітніша мрія


З давніх – давен символом миру вважали голуба. Існує легенда про те, як голуби звили гніздо у шоломі бога війни Марса. А він відмовився від військових дій, щоб не руйнувати пташину оселю. А давні слов’яни вважали, що всі голуби приносять у дім щастя, лад та спокій, а білий голуб – символ радості, прагнення до свободи, миру. На малюнках користувачів бібліотеці – філії № 13 для дітей, які прийняли участь у конкурсі патріотичного малюнка «Моя найзаповітніша мрія!», теж є голуб. Участь у ньому взяли 10 юних художників, учні 1-7 класів – Глушко І., Ільченко В., Імірзаєва В., Чебаненко В., Довгопол М., Абрамович М., Шамрай З., Оберемчук В. та інші. Ідея провести конкурс виникла тому, що мистецтво допомагає виховувати у дітей почуття патріотизму до своєї Батьківщини, кожен має змогу висловити в малюнку своє бачення та важливість миру в своїй державі та у світі.

Сюжети малюнків були різноманітні, але всі вони про бажання миру та надію дітей жити у мирній державі. Роботи були виконані в довільній графічній та живописній техніці (олівці, фломастери, фарби).


 Ми віримо, що війна скоро закінчиться і буде мир на нашій землі і на весь світ прогримить: Україна – єдина країна, не шматуйте її не трощіть! Ми на Захід і Схід ми – родина, ми на Північ і Південь, ми – рід! Це так, як дихати – любити Батьківщину (В. Сосюра).

Дитячі малюнки дуже зворушливі, вони якнайкраще доносять до людей головний сенс — бережіть мир на планеті!

 

Потрібен мир – тобі й мені і всім на світі дітям!

Щоденно, взимку й навесні нехай нам сонце світить.


Коментарі