Мова всіх єднає


Українська мова – одна з найкрасивіших мов у світі. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців. Її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.



     У рамках проекту  «Бібліотека - територія добра» до Міжнародного дня рідної мови  в бібліотеці – філії № 13 для дітей   відбулась цікава інтелектуально – розважальна гра «Мова всіх єднає». Маленькі користувачі бібліотеки  мали можливість ще раз доторкнутися до краси рідної мови,  прослухавши  цікаву бесіду  «Єдиний скарб – рідна мова», удосконалити свої знання та навички з українського мовлення, відчути свою приналежність до людей, які  милуються нею та плекають її. Діти активно відповідали на питання бліц – вікторини «Що для мене рідна мова» та переглянули найкращі надбання  української літератури на виставках  «Багата і чудова наша українська мова», «Королівство книжкових скарбів».

 А для самих маленьких відвідувачів бібліотеки провели голосне читання «Мовна мозаїка». Дітлахи почули українські скоромовки,загадки, веснянки, колискові, які співали їм матусі.

Дуже гарно про мову сказав М.Рильський: «Як парость виноградної лози, плекайте мову. Пильно й ненастанно. Політь бур’ян. Чистіша від сльози. Вона хай буде!»

Тож нехай скрізь лунає наша рідна мова та  буде символом єдності нашого народу.

Коментарі