Даруймо книги і любов


День любителів бібліотек, що відзначається щорічно 14 лютого, – це особливий день, присвячений шанувальникам бібліотечної справи в усьому світі. Це вшанування неоціненної ролі, яку бібліотеки відіграють у наших громадах, відданості бібліотекарів та любові до книг і читання. Це свято виникло в Австралії та отримало міжнародне визнання, пропонуючи унікальну можливість висловити вдячність і любов до храмів знань. Нагадаємо також, що саме в цей день відзначається ще Міжнародний день дарування книг, що теж є святкуванням та поширенням любові до читання та книжок. Дарування книг 14 лютого – це добровільна ініціатива. У цей день, зазвичай, прийнято дарувати книжки членам родини, друзям, надавати знижки в книгарнях, організовувати волонтерські кампанії зі збирання книжок, жертвувати друковані твори бібліотекам та надихати людей по всьому світу дарувати один одному книжку.

 Напередодні цього свята до бібліотеки – філії № 13 для дітей Полтавської МТГ завітали користувачі: висловить свою вдячність та подарувати книжки. Дарування книг – гарна традиція читачів нашої бібліотеки, працівники висловили щиру подяку всім, хто не байдужий до бібліотеки, книг і читання.



У рамках акції «Добро множить добро»  були підготовлені майстер – класи «Зрозумій мене без слів» та «Серце віддаю книжці». Робили в техніці оригамі закладки для книжок, прикрашали кожен на свій смак, але у всіх було сердечко, ознака любові та кохання. 




На тематичній полиці «Чарівні фарби й талановиті пальчики» діти мали змогу ознайомитися з літературою по мистецтву. В читальній залі працівники представили виставку подарованих книг «Дякуємо за подаровані книжки». Захід пройшов під гаслом «Любов виникає з любові: подаруй любов – подаруй книгу!».








Коментарі