Візьми з собою в літо книжку

 

    Літо - період відпочинку, канікул та відпусток. Але це не стосується бібліотек, адже канікули – найгарячіша пора для працівників бібліотек. Нові ідеї, літні табори, куточки читання під відкритим небом, тематичні зустрічі, промоційні акції з читання  – це далеко не весь перелік літніх задумок від бібліотек.

Бібліотека-філія для дітей  № 13 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ працює за Програмою Бібліотечного  сімейного фестивалю «Відкриваємо двері в літо»,яка передбачає літнє обслуговування, проведення різноманітних заходів для всіх вікових категорій дітей.







До послуг користувачів діють книжково-ілюстративні виставки: «Хай ваше літо буде книгами зігріте», «Візьми  з собою в літо книжку», «Запрошуємо в зоопарк». Але в бібліотеці діти не тільки читають, тут створені всі умови для змістовного та цікавого дозвілля. Створені релакс-зони «Творча майстерня Нептуна»(малювання,ліплення пластиліном,тістом) «Казка від Русалки», «Загадкові коралові рифи»(настільні ігри, ребуси, пазли), де діти  мають можливість  творчо розвиватися, духовно та інтелектуально збагачуватися,розширювати світогляд.  В бібліотеці працює гурток для дітей і підлітків  «Viktory», де розвиваються творчі здібності кожної дитини. Адже всім відомо, що в дітях так багато енергії, яку дуже важливо спрямовувати у правильне русло. І саме творчість допомагає розкривати найкращі сторони та знаходити приховані таланти. 







Два рази на тиждень в бібліотеці працює Шахова школа, адже шахи добре допомагають в загальному розвитку  дітей: покращують пам’ять, мислення, логіку, виховують посидючість, концентрацію уваги. 

Для тих, хто завітав до бібліотеки вперше, бібліотечні працівники обов'язково проводять екскурсію, а потім–змістовні пізнавально-розважальні заходи: бесіди,конкурси, ігри, вікторини. До послуг  користувачів також є вільний доступ  до Інтернету, де можна безкоштовно мандрувати Всесвітньою мережею. У період шкільних канікул діє бібліотечний дитячий кінозал, де юні відвідувачі мають можливість переглянути мультфільми  за творами відомих українських і зарубіжних письменників.



Ми запрошуємо  всіх охочих весело та креативно провести насичене подіями літо в бібліотеці!

Коментарі