Конституція-оберіг державності

                        

Я — українець. Є у мене право
На рідну мову та свою державу,
На гордий прапор золотисто-синій,
На щастя жити у такій країні.

28 червня наша країна урочисто відзначає День Конституції України. З нагоди цього свята   працівники  дитячої бібліотеки-філії № 13 Центральної бібліотеки  Полтавської МТГ   запропонували   користувачам  молодшого та середнього шкільного віку  цікаві заходи.






Під час  бесіди - екскурсії «Сторінками Конституції України» та правового  орієнтиру «Конституція  України - оберіг державності і демократії»  бібліотекар розповіла дітям про Основний закон України, про національну символіку,види влади.
\



 Також  юні «правознавці» передивились відеоролик «Конституція і Україна», прийняли  участь  у грі-вікторині «Символіка України». Дуже сподобалась маленьким  користувачам  складати «Правову ромашку»  про права  та обов'язки дитини.  На книжковій виставці «Конституція-оберіг державності» представлені «Конституція України», «Основи конституційного права України», «Історія української конституції», «Історія України» та інші видання, що відображають найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України. Виставка дає можливість зрозуміти, яким важливим і важким був процес створення власної Конституції (від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України)




Коментарі