Колиска козацької слави

 

14 жовтня в Україні стає особливим днем. В цей день щорічно відзначається свято Покрова Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День захисника та захисниць України. Важко переоцінити роль козацтва в історії українського народу. Певно, не знайдеться в Україні людини, яка б не знала про козаків. Про них складено безліч творів, книжок і фільмів. Про козацький рід співається й у нашому державному гімні. Образ сміливого парубка, котрий захищає честь та волю нашого народу, міцно закарбувався у пам’яті поколінь. Тож, козак в українській культурі – звитяжний воїн, озброєний захисник Вітчизни, що боронить віру, гідність та звичаї усього нашого народу. 

 


 

З метою виховання поваги до історичного минулого рідного краю, культурної спадщини, популяризації національних традицій 13 жовтня працівники бібліотеки-філії для дітей №13 провели для учнів 4-В класу ліцею «Європейський» №32 подорож «Колиска козацької слави». За допомогою вікторини, яку провела бібліотекар Людмила Панфілова, учні мали змогу перевірити свої знання. В читальній залі була організована книжкова виставка «Почесний обовязок служити Україні» та перегляд літератури «Ми нащадки козацької слави».


Колектив бібліотеки привітав користувачів зі святами та побажав їм шанувати тата свого і матір свою як найцінніше в житті, завжди чинити по совісті і честі, не говорити  неправди, вивчати  традиції свого народу і власної родини, бути гідними  зватися юними козаками і юними козачками. 

В нашій бібліотеці є дуже цікаві книжечки про козаків, їх життя, традиції, боротьбу за волю, про сучасних захисників та захисниць, які ми пропонуємо вам прочитати.  

 



 

Коментарі