Публікації

Показано дописи з січень, 2019

Зимові дива на дитячих малюнках

Зображення
                            От і промайнули новорічні свята. Але   залишили вони по собі яскраві та теплі спогади. І своїми спогадами про очікування новорічно-різдвяних чудес, святковий настрій, радощі зими діляться з користувачами нашої бібліотеки вихованці Полтавської дитячої художньої школи (викладач І.І. Пашинська).       Запрошуємо всіх охочих переглянути виставку дитячих малюнків «Зимові дива», що експонується в нашій бібліотеці з 28 січня.  

Знайомтесь: Франція

Зображення
                                          З вересня 2018 по серпень 2019 року   - Рік французької мови в Україні. Тому з січня 2019 року в бібліотеці – філіалі №13 діє книжкова виставка «Знайомтесь: Франція». Ця виставка адресована всім, хто цікавиться вивченням французької мови. За її допомогою можна дізнатись багато нового й цікавого про одну з країн Європи – Францію. Вона також   знайомить з яскравою палітрою   поезії та прози французьких письменників. Адже французька література – одна з найвпливовіших літератур світу. Вивчайте французьку мову, щоб читати твори французької літератури в оригіналі.     Запрошуємо всіх здійснити уявну подорож до Франції !  

Ти єдина, Україно, ти на всіх одна!

Зображення
  22 січня в Україні відзначали 100 років проголошення Акту Злуки УНР і ЗУНР. З нагоди Дня Соборності України в бібліотеці – філіалі №13 для дітей був проведений урок державності « В єднанні сила й міць держави». На захід були запрошені учні 7-А та 7-Б класів ПСЗОШ №40 (вчителі І.В. Милашевич та І.І. Матешук ).  Бібліотекар читальної зали С. Опришко розповіла школярам про прагнення об’єднати українські землі в одну державу ще з княжих часів і до початку ХХ століття, про етапи становлення УНР та ЗУНР в 1918-1919 роках. Діти відповідали на запитання історичної вікторини, переглянули документальний фільм «Злука. День Соборності України», ознайомились з книжковою виставкою «Україна є, Україна буде!» та  переглядом літератури « Соборна Україна - вільна та незалежна».   Вчителі залишили в книзі пропозицій свій відгук про урок. Сподіваємось цей захід допоможе дітям не лише краще пізнати історію нашої держави, а й сприятиме

Зустріч Нового року з «Командою «Смайл»

Зображення
                         Новий рік – найчарівніше свято для дітвори. Канікули, подарунки, розваги, веселощі…    12 січня учасники гуртка «Команда «Смайл», що діє при бібліотеці – філіалі №13, запросили своїх батьків та мешканців мікрорайону на святковий новорічний концерт.    Об 11 - й годині розпочався виступ наймолодших гуртківців. Малята розповідали новорічні віршики, співали пісні, грали на скрипці. І звичайно ж   не обійшлося без Діда Мороза, який завітав послухати   дітлахів та обдарував всіх подарунками (в ролі Діда Мороза – Юрій Володимирович Карпінський).  Казкова фея, керівник гуртка Поліна Карпінська, була ведучою концерту та проводила вікторини з зимовими загадками для глядачів. А перед цим Поліною була проведена велика робота на репетиціях.   На гостини до менших завітали й учасники гуртка з старшої групи – Лілія Колодна, В’ячеслав Казанцев, Анна Плахова. Вони зіграли ролі казкових героїв Баби – Яги, Снігуроньки й Кота Матвія.     О 14 - й г

Дітям про Різдво

Зображення
  10   січня 2019 року наша бібліотека разом з вихованцями ПДНЗ № 80 «Гвоздика» провела театралізоване дійство «Різдвяний вертеп». Дітлахи   з задоволенням переглядали книжечки з тематичної полиці «Різдвяна ніч стукає у віконце», яку представили бібліотекарі   та уважно слухали про народні звичаї та традиції.