Геній слова Тарас Шевченко


                                                                               Історія мого життя
                                                                               є частиною історії мого народу
                                                                                                                Т. Шевченко
                                          
 
З метою  вшанування  памяті  великого Кобзаря, щороку в   Україні  проходять  Шевченківські  дні. У весняну  пору 205 років  тому  народився  великий  син  українського народу Тарас Григорович  Шевченко ,  геніальний  поет та  художник, якого називають національним  Пророком. Велич його духу, любов до України, віру в її щасливе  майбутнє не зламали  ні заслання, ні переслідування, ні життєві поневіряння.

      

14 березня для  учнів 5-х - 7-х класів КЗ «ПСЗОШ»  №40 бібліотекарі  Світлана Опришко та Людмила Артюх провели літературну  годину «Як вогонь у серці, я несу  в майбутнє,  Шевченкову  мову, слово незабутнє», яку було присвячено  цій ювілейній даті.
     

                   

Літературна  година розпочалася з розповіді про дитинство Тараса Шевченка,  яка супроводжувалась відеороликом «Садиба  у Моринцях , де жив малий Тарас Шевченко».   Далі  учні з цікавістю  переглянули  мультимедійний літопис долі «Тарас Шевченко» з серії «Обличчя  української   історії». Захід продовжився переглядом літератури «Нас у віках єднає геній Кобзаря» . 
                           

Школярі  були ознайомлені з творчою спадщиною  Т.Шевченка, літературою , що висвітлює його життєвий та творчий шлях . Під час перегляду діти  проявили бажання  зачитати  вірші поета .
    




  Учні закріпили свої знання про Кобзаря активно відповідаючи на питання вікторини  «Чи знаєте ви Шевченка?» 


     
 Актуальність Шевченкового слова, його ідей патріотизму , вболівання за долю України – це те, що обєднує всіх нас навколо безсмертного «Кобзаря».



Коментарі