Публікації

Показано дописи з лютий, 2017

Рідна, калинова, щира і чудова – все це наша мова

Зображення
      21 лютого – Міжнародний день рідної мови . Це свято дає можливість кожному громадянину будь-якої країни відчути належність до своєї нації, відчути себе частинкою свого народу. Любити, шанувати і знати рідну мову – святий обов ’ язок кожного українця. Мова, як і Україна, - у нашому серці, і починається вона з кожного з нас.     20 лютого ми запросили учнів  30 школи 5-Б класу (вчитель Петрова О.І.) вирушити  в пізнавальну мандрівку «Рідна, калинова, щира і чудова – все це наша мова». Школярі отримали чудову нагоду перевірити свої знання з української мови та дізнатись багато нового з історії  її виникнення та розвитку, про відмінності від інших мов. Не обійшлося й без різноманітних вікторин та конкурсів, діти змагалися в швидкому читанні скоромовок, відгадували загадки. Учні ознайомились з літературою,  представленою на книжковій виставці «Рідна мова – Всесвіту основа».     Плекаймо ж всі разом нашу мову, що дісталась нам у спадок  від наших пращурів!

Кращі книги про кохання

Зображення
    13 лютого для користувачів бібліотеки-філії №13 в читальному залі була представлена тематична полиця «Кращі книги про кохання» а в відділі обслуговування для дітей старшого віку тематична полиця «Рядки про кохання».   Переглядають цікаві книги як дорослі так і малі, всі знаходять цікавинки в висловах, віршах, щоб привітати своїх близьких та рідних з Днем всіх закоханих! Колектив бібліотеки привітали наші читачі – Максим та його маленький син Святослав.    Любов – це душі найвищий злет!

Годівничка для синичок від Максимка

Зображення
     8 лютого до нас прийшов наш активний читач Голіченко Максим, учень 2-В класу 32 гімназії. Він приніс виготовлену своїми руками годівничку для птахів. Разом з ним ми повісили годівничку біля бібліотеки. Максим насипав в неї крихти хліба, які приніс з собою і тепер майже кожного дня приносить новий корм. Дуже приємно, що наші читачі піклуються про птахів, підгодовують їх, бо розуміють, що взимку найголовніше для тварин і птахів - знайти їжу. Отже, проведені бесіди, представлені книжкові виставки та темполички не проходять марно! І так, спільними зусиллями ми допоможемо птахам швидко перезимувати та зустріти весну. А своєю любов'ю та дзвінким співом вони будуть дякувати нам за допомогу.   В маленьких дитячих серцях живе любов до природи.

Куточок дитячої творчості «Сонячна галерея»

Зображення
          З 3 січня у відділі обслуговування   дітей молодшого віку відкрився куточок дитячої творчості «Сонячна галерея» . В куточку була організована виставка малюнків членів гуртка «Команда «Смайл» «Ой, летять, летять сніжинки» (дошк., 1-4 кл.). На виставці представлено 18 малюнків.

Чарівна глина

Зображення
        Наша   читачка     Якушенко     Марія (учениця 32 школи 7-Ф класу)    продовжує   дивувати   користувачів   бібліотеки   своєю   творчістю   .   25 січня 2017 р.   в бібліотеці   була представлена   виставка    її   робіт   «Чарівна   глина». Ці   роботи -   результат   невичерпної   фантазії   та вправних   рук.   Дуже зацікавила   Марію   ліпленням з глини   керівник   гуртка   «Кераміка»   при      ОЦЕВУМ    Матвієнко    Ірина   Анатоліївна.   На виставці   представлено 13 робіт. Вдячні   користувачі   бібліотеки   залишають відгуки про   чудові   вироби. Пропонуємо всім бажаючим   ознайомитись   з цими творчими роботами.