Рідна, калинова, щира і чудова – все це наша мова



  
 21 лютогоМіжнародний день рідної мови. Це свято дає можливість кожному громадянину будь-якої країни відчути належність до своєї нації, відчути себе частинкою свого народу. Любити, шанувати і знати рідну мову – святий обовязок кожного українця. Мова, як і Україна, - у нашому серці, і починається вона з кожного з нас.

   20 лютого ми запросили учнів  30 школи 5-Б класу (вчитель Петрова О.І.) вирушити  в пізнавальну мандрівку «Рідна, калинова, щира і чудова – все це наша мова». Школярі отримали чудову нагоду перевірити свої знання з української мови та дізнатись багато нового з історії  її виникнення та розвитку, про відмінності від інших мов. Не обійшлося й без різноманітних вікторин та конкурсів, діти змагалися в швидкому читанні скоромовок, відгадували загадки. Учні ознайомились з літературою,  представленою на книжковій виставці «Рідна мова – Всесвіту основа».

    Плекаймо ж всі разом нашу мову, що дісталась нам у спадок  від наших пращурів! Спілкуймося мовою своєї країни  – спілкуймося українською!

 20 лютого День Героїв Небесної Сотні. 
З нагоди третьої річниці Революції Гідності та з метою вшанування Героїв Небесної Сотні наприкінці заходу учням був представлений перегляд літератури «Майдан. Революція духу». Учні більше дізнались про Героїв України, які відстоювали і загинули, захищаючи право на вільне життя, право бути Українцями на своїй землі. Серед них і наші земляки: Креман Іван, Сердюк Ігор, Черненко Андрій.

   Пятикласникам була презентована книга, яка нещодавно зявилась в бібліотеці – «Мій тато став зіркою» Галини Кирпи. Ця книга – це зворушлива розповідь маленької дівчинки, тато якої загинув на Майдані. 

На завершення всі присутні вшанували память Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.

Коментарі